ΗΠΑ: Εκστρατεία εναντίον των F-16 στην Τουρκία

Ισχυρούς μηχανισμούς  στις ΗΠΑ, στο Κογκρέσο και στο ελληνοαμερικανικό λόμπι στην Ουάσιγκτον έχει ενεργοποιήσει η ανακοινωθείσα πρόθεση των Ηνωμένων Πολιτειών να επιτρέψουν στην Τουρκία να εκσυγχρονίσει το στόλο των μαχητικών της F-16, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Στελέχη του ελληνοαμερικανικού λόμπι αναφέρουν ότι είναι έτοιμοι για τη μεγάλη μάχη που θα δοθεί  τους επόμενους μήνες. Ήδη έχουν αρχίσει μία εκστρατεία που έχει τίτλο “No Jets for Turkey”, στο πλαίσιο της οποίας δημοσιοποιήθηκε βίντεο για να γνωστοποιήσει στη διεθνή κοινή γνώμη τι ακριβώς συμβαίνει στο Αιγαίο και για ποιους λόγους η Τουρκία δεν πρέπει να πάρει τα F-16 που ζήτησε ούτε να αναβαθμίσει αυτά που ήδη διαθέτει.

Χθες σε μια ωμή παρέμβαση στην ελληνική πολιτική σκηνή, κάτι που δεν επιτρέπεται διεθνώς με βάση τον εθιμικό κώδικα του Διεθνούς Δικαίου, επιχείρησε να κάνει ο πρόεδρος της Τουρκίας. Ο Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από τους Έλληνες ψηφοφόρους να καταψηφίσουν την κυβέρνηση, γιατί αλλιώς θα οδηγηθούν στην καταστροφή.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ