ΗΠΑ: Αποκαθίσταται σταδιακά η εναέρια κυκλοφορία – Άγνωστη η προέλευση του προβλήματος

Η αμερικανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) ανακοίνωσε ότι αίρει την αναστολή όλων των εσωτερικών πτήσεων στις ΗΠΑ, η οποία κατέστη αναγκαία νωρίτερα σήμερα λόγω τεχνικού προβλήματος στο σύστημα της FAA που είχε ως αποτέλεσμα να καθηλωθούν στο έδαφος αεροσκάφη σε όλη τη χώρα.

ΗΠΑ: Χάος με τις πτήσεις λόγω τεχνικού προβλήματος – Καθηλωμένα εκατοντάδες αεροπλάνα

Η προέλευση του προβλήματος δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί.

«Οι κανονικές λειτουργίες εναέριας κυκλοφορίας αποκαθίστανται σταδιακά σε όλες τις ΗΠΑ» μετά από μια αποτυχία του συστήματος παροχής πληροφοριών ασφάλειας στα πληρώματα πτήσης, ανέφερε η FAA σε tweet, διευκρινίζοντας ότι «θα συνεχίσει να ερευνά την αιτία του αρχικού προβλήματος».

ΗΠΑ: Χάος με τις πτήσεις λόγω τεχνικού προβλήματος – Καθηλωμένα εκατοντάδες αεροπλάνα

Νωρίτερα επικράτησε χάος στα αεροδρόμια των ΗΠΑ, λόγω της βλάβης στο σύστημα πολιτικής αεροπορίας. Το ηλεκτρονικό σύστημα «έπεσε» με αποτέλεσμα να καθηλωθούν εκατοντάδες αεροπλάνα, όπως ανακοινώθηκε.

Συνολικά 1.230 πτήσεις καθυστέρησαν εντός των ΗΠΑ ή ενώ εκτελούσαν δρομολόγια προς ή από τη χώρα, έως σήμερα στις 14.19 ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με στοιχεία του ιστότοπου παρακολούθησης πτήσεων FlightAware. Παράλληλα ακυρώθηκαν άλλες 103 πτήσεις εσωτερικού ή δρομολόγια αεροσκαφών προς ή από τις ΗΠΑ.

Οι United Airlines ανακοίνωσαν ότι καθυστέρησαν προσωρινά όλες τις πτήσεις εσωτερικού και ότι θα εκδώσουν νεότερη ανακοίνωση όταν θα έχουν ενημέρωση από την FAA. Η γερμανική Lufthansa και η Air France ανακοίνωσαν ότι συνεχίζουν να εκτελούν πτήσεις προς και από τις ΗΠΑ, ενώ η γαλλική αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί την κατάσταση.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις για κυβερνοεπίθεση

Δεν υπάρχουν ενδείξεις για κυβερνοεπίθεση στο σύστημα της αμερικανικής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας (FAA) στο οποίο προέκυψε τεχνικό πρόβλημα και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να καθηλωθούν στο έδαφος αεροσκάφη σε όλη τη χώρα, ενώ ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει δώσει εντολή για έρευνα, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ.

«Δεν υπάρχουν στοιχεία για κυβερνοεπίθεση σε αυτή τη φάση, αλλά ο πρόεδρος έδωσε εντολή στο υπουργείο Μεταφορών να διενεργήσει πλήρη έρευνα για τα αίτια. Η FAA θα κάνει τακτικές ενημερώσεις», ανέφερε η Ζαν-Πιέρ σε ανάρτηση στο Twitter.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ