Ινδονησία – 63 οι νεκροί από ναυάγιο

Ο απολογισμός των θυμάτων του ναυαγίου ενός φέρι στην κεντρική Ινδονησία επιδεινώθηκε, αυξανόμενος σε 63 νεκρούς, ενώ πολλοί ακόμη άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής της υπηρεσίας που διεξάγει επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στη νησιωτική ασιατική χώρα.

Το πορθμείο ναυάγησε την 19η Δεκεμβρίου εξαιτίας της κακοκαιρίας στα ανοικτά της νήσου Σουλαουέσι.

Μέχρι στιγμής, οι ομάδες έρευνας και διάσωσης έχουν ανασύρει τις σορούς 63 ανθρώπων, ενώ οι επιζώντες ανέρχονται σε 40, εξήγησε ο διευθυντής της εθνικής υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης Μπαμπάνγκ Σελίστιο.

«Εάν οι πληροφορίες τις οποίες έχουμε στη διάθεσή μας είναι σωστές, αναζητούμε ακόμη 15 ανθρώπους», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με την εταιρεία που εκμεταλλευόταν το πλοίο, το φέρι μετέφερε 116 ανθρώπους όταν ναυάγησε, όμως ο Σελίστιο εξήγησε ότι δύο πρόσωπα που εργάζονταν στον εφοδιασμό του πορθμείου δεν αναγράφονταν στη λίστα των επιβατών.

Δέκα πλοία, ανάμεσά τους δύο σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, συμμετέχουν στις συνεχιζόμενες έρευνες, ενώ πολλές οικογένειες περιμένουν ακόμη με αγωνία νέα για την τύχη των οικείων τους στο λιμάνι της Σίουα, της πόλης που αποτελούσε τον προορισμό του φέρι.

Οι επιζώντες της τραγωδίας είπαν ότι γιγαντιαία κύματα χτύπησαν το πλοίο, οι μηχανές του υπέστησαν βλάβη και δόθηκε εντολή στους επιβαίνοντες να εγκαταλείψουν το σκάφος.

Τα πορθμεία είναι το βασικό μέσο μεταφοράς στο ινδονησιακό αρχιπέλαγος των 17.000 και πλέον νησιών, όμως οι κανόνες ασφαλείας τηρούνται πλημμελώς, πολλές φορές τα φέρι μεταφέρουν υπεράριθμους επιβάτες και τα θανατηφόρα δυστυχήματα είναι συχνά.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην Ινδονησία

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ