Ίλον Μασκ: Πώς θα μπορούσε να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος

Ο Ίλον Μασκ, o πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με εκτιμώμενη περιουσία στα 241 δισ. δολ., θα μπορούσε να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος, σύμφωνα με τη Morgan Stanley.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την πρόβλεψη της επενδυτικής τράπεζας, ο Ίλον Μασκ, που έχει δημιουργήσει το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου του χάρη στην υπεραπόδοση της κατασκευάστριας εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla, θα μπορούσε να βγάλει ακόμη περισσότερα χρήματα από τη νεοσύστατη επιχείρησή του για την εξερεύνηση του Διαστήματος, τη SpaceX.

spacex

Ο αναλυτής Άνταμ Τζόουνς είπε ότι η εταιρεία που ιδρύθηκε το 2002,  “αμφισβητεί κάθε προηγούμενη ιδέα για το τι ήταν δυνατό και σε ποιο χρονικό πλαίσιο, όσον αφορά σε πυραύλους, οχήματα εκτόξευσης και υποστηρικτική υποδομή. Περισσότεροι από ένας πελάτες μας είπαν ότι αν ο Ίλον Μασκ γίνει τρισεκατομμυριούχος, δεν θα είναι εξαιτίας της Tesla. Άλλοι είπαν ότι η SpaceX ίσως τελικά γίνει η πιο αποδοτική εταιρεία στον κόσμο, σε οποιαδήποτε βιομηχανία” πρόσθεσε ο αναλυτής της Morgan Stanley.

SpaceX

Επεσήμανε ακόμη ότι οι ρουκέτες Starship της SpaceX, που θα μπορούσαν να μεταφέρουν ανθρώπους και εμπόρευμα στο φεγγάρι και στον Άρη, είχαν τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν τις προσδοκίες των επενδυτών σχετικά με τη διαστημική βιομηχανία. Και υπογράμμισε: “Όπως το έθεσε ένας πελάτης, το να μιλάμε για το Διάστημα πριν από τη Starship είναι σαν να μιλάμε για το Διαδίκτυο πριν από την Google”.

Ίλον Μασκ

Με βάση τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, η SpaceX αποτελεί σήμερα λιγότερο από το 17% της καθαρής περιουσίας του Μασκ, ύψους 241,4 δισ. δολαρίων. Ο Μασκ είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, αφού ξεπέρασε τον Τζεφ Μπέζος της Amazon. Είναι πλουσιότερος κατά 42 δισ. δολάρια.

bloomberg - Ίλον Μασκ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ