Η Χίλαρι Κλίντον καταγράφει ευρύ προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις

H πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον διευρύνει το προβάδισμά της έναντι του βασικότερου της αντιπάλου της Μπέρνι Σάντερς ενόψει των προκριματικών εκλογών του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2016 και προηγείται κατά είκοσι εκατοστιαίες μονάδες μία εβδομάδα μετά την τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ των διεκδικητών του χρίσματος, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, που δεν έχει αποκαλύψει τις προθέσεις του σχετικά με το αν θα συμμετάσχει στην κούρσα για το Λευκό Οίκο, λαμβάνεται επίσης υπόψη σε αυτή τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το NBC News / Wall Street Journal.

Η Χίλαρι Κλίντον συγκεντρώνει ποσοστό 49% στην πρόθεση ψήφου και αυξάνει τη δύναμή της κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση (42%) τον περασμένο μήνα.

Ο μεγαλύτερός της αντίπαλος σε αυτήν τη μάχη για το χρίσμα, ο Μπέρνι Σάντερς, γερουσιαστής του Βερμόντ, είδε τα ποσοστά του να μειώνονται και να περιορίζονται στο 29% στην πρόθεση ψήφου.

Πριν από ένα μήνα η διαφορά του με την Κλίντον βρισκόταν στις 7 ποσοστιαίες μονάδες καθώς ο Σάντερς είχε συγκεντρώσει ποσοστό 35%.

Από την πλευρά του ο Τζο Μπάιντεν κατέγραψε ποσοστό 15% στην πρόθεση ψήφου, μειωμένο κατά 2% σε σύγκριση με την τελευταία δημοσκόπηση.

Στην περίπτωση που ο Μπάιντεν δεν υπήρχε στην εικόνα, στον επόμενο γύρο με βάση αυτή τη δημοσκόπηση η Χίλαρι Κλίντον θα λάμβανε 58% έναντι 33% για τον Μπέρνι Σάντερς.

Στο ίδιο ερώτημα στη δημοσκόπηση του Σεπτεμβρίου η πρώην υπουργός συγκέντρωσε ποσοστό 53% στην πρόθεση ψήφου έναντι 38% για τον Μπέρνι Σάντερς.

Κανένας από τους άλλους τρεις υποψηφίους στην κούρσα, ο Μάρτιν Ο Μάλεϊ, πρώην κυβερνήτης του Μέριλαντ, ο Λίνκολν Τσάφι, πρώην κυβερνήτης και γερουσιαστής στο Ρόουντ Άιλαντ και ο Τζιμ Ουέμπ, πρώην γερουσιαστής της Βιρτζίνια, δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν ποσοστά άνω του 2%.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε το διάστημα μεταξύ 15ης και 18ης Οκτωβρίου σε δείγμα 400 προσώπων που δήλωσαν ότι σκοπεύουν να ψηφίσουν στις προκριματικές του Δημοκρατικού Κόμματος.

Σε μια άλλη δημοσκόπηση που δόθηκε επίσης σήμερα στη δημοσιότητα, ο δισεκατομμυριούχος Ντόναλντ Τραμπ και ο συνταξιούχος νευροχειρουργός Μπεν Κάρσον συνεχίζουν να προηγούνται στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων συγκεντρώνοντας ποσοστά 27% και 22% αντίστοιχα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Συντριπτική νίκη των φιλελεύθερων στον Καναδά

DW: Η ακροδεξιά στροφή έχει ημερομηνία λήξης

Πως σχολίασε η οικογένεια της Στέενκαμπ την αποφυλάκιση του Πιστόριους

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ