Η Τουρκία έστειλε άλλα έξι άρματα μάχης στη Συρία

Η Τουρκία έστειλε άλλα έξι άρματα μάχης στη Συρία την ώρα που οι αντάρτες τους οποίους υποστηρίζει η Άγκυρα συνέχιζαν την αποναρκοθέτηση της πόλης Τζαραμπλούς, η οποία ανακτήθηκε αυτή την εβδομάδα από την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, μεταδίδει δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο τουρκικός στρατός εξαπέλυσε την Τετάρτη την επιχείρηση “Ασπίδα του Ευφράτη” στο συριακό έδαφος με στόχο τόσο την εκδίωξη του Ισλαμικού Κράτους από την περιοχή όσο και την ανάσχεση της προώθησης Κούρδων πολιτοφυλακών που  θέλουν, όπως υποστηρίζει η Άγκυρα, να δημιουργήσουν έναν διάδρομο κατά μήκος των συνόρων.

Τα έξι τουρκικά άρματα μάχης εισήλθαν στο συριακό έδαφος σήμερα το πρωί, διαπίστωσε φωτογράφος του AFP που βρίσκεται στο χωριό Καρκαμίς, στη μεθόριο με τη Συρία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, η Τουρκία διατηρεί στο εξής 50 άρματα μάχης και 380 στρατιώτες στη Συρία έπειτα από τρεις ημέρες επιχειρήσεων.

Ο φωτογράφος ανέφερε ότι άκουσε σποραδικές εκρήξεις την ώρα που οι αντάρτες τους οποίους υποστηρίζει η Άγκυρα ασχολούνταν με την εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών που είχαν αφήσει οι μαχητές του ISIS στην Τζαραμπλούς.

Το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή επιβεβαίωσε πως οι αντάρτες καταστρέφουν τα εκρηκτικά, διευκρινίζοντας πως 20 εκρηκτικοί μηχανισμοί εξουδετερώθηκαν την Παρασκευή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Τα αλλάζει ο Γιλντιρίμ: Δεν είναι οι Κούρδοι στόχος της Άγκυρας

Πούτιν – Ερντογάν “δίνουν τα χέρια” για χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας στο Χαλέπι

ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ: Ο θρήνος δύο παιδιών για τον θάνατο του αδελφού τους στο Χαλέπι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ