Η Telegraph εξυμνεί την Ελλάδα: Ιδανικός προορισμός για οικογενειακές διακοπές

“Η Ελλάδα είναι ο ιδανικός προορισμός διακοπών για οικογένειες”, αναφέρει σε δημοσίευμα της η βρετανική Telegraph στην ταξιδιωτική σελίδα της Travel.

“Ο κόσμος είναι φιλικός και φιλόξενος, η ελληνική κουζίνα είναι πολύ εύγευστη για τα παιδιά και η χώρα έχει ιστορικό πλούτο τον οποίο μπορείτε να εξερευνήσετε” σημειώνεται στο βρετανικό δημοσίευμα που εστιάζει στο ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που μπορούν να απολαύσουν οι οικογένειες σε συνδυασμό με το μοναδικό κλίμα της χώρας.

“Εάν τα παιδιά σας είναι προσχολικής ηλικίας είναι καλύτερο να προγραμματίσετε ένα ταξίδι στην Ελλάδα τον Ιούνιο ή τον Σεπτέμβριο προκειμένου να εξοικονομήσετε χρήματα και να αποφύγετε την πολυκοσμία. Εάν ο σχεδιασμός των διακοπών σας εξαρτάται από τις σχολικές υποχρεώσεις των παιδιών σας επιλέξτε νησιά της νότιας Ελλάδας όπως η Κρήτη” προσθέτει το δημοσίευμα.

Η Telegraph με γνώμονα τις ανάγκες της κάθε οικογένειας, προτείνει διάφορους προορισμούς σε ολόκληρη την χώρα.

Προορισμοί όπως η Κρήτη και η Ζάκυνθος που διαθέτουν ευρύχωρα καταλύματα και εξασφαλίζουν την ιδιωτικότητα και την άνεση, προσφέρονται για οικογένειες που ταξιδεύουν με τη συνοδεία μεγαλύτερων ηλικιακά ατόμων, όπως ο παππούς και η γιαγιά.

Η Χαλκιδική ενδείκνυται για τις πρώτες διακοπές με το μωρό καθώς διαθέτει ξενοδοχεία βραβευμένα ως φιλικά για τις οικογενειακές διακοπές.

Η Νάξος ενδείκνυται για οικογένειες με μικρά παιδιά. Εκεί κανείς μπορεί να βρει αμμώδεις παραλίες με μικρές ξενοδοχειακές μονάδες και δυνατότητες για θαλάσσια σπορ.

Η Κρήτη προσφέρει ποικίλες δραστηριότητες για παιδιά όπου η επίβλεψη γίνεται από πιστοποιημένο προσωπικό.

Η Κέρκυρα και το Τολό αποτελούν τους πιο οικονομικούς προορισμούς. Εστιάζοντας στο Τολό το βρετανικό δημοσίευμα αναφέρει τη δυνατότητα επισκέψεων σε αρχαιολογικούς χώρους.

Η Αθήνα είναι κατάλληλος προορισμός για οικογένειες με παιδιά στην προ-εφηβεία, καθώς συνδυάζει τη γνωριμία με την ιστορία και τις αποδράσεις στα νησιά από το λιμάνι του Πειραιά.

Η Ρόδος μνημονεύεται ως ένας προορισμός που διακρίνεται για τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα με καλά πακέτα για τους τουρίστες.

Το Ιόνιο προσφέρει τη δυνατότητα στις οικογένειες να γνωρίσουν την ιστιοπλοΐα. Οι Παξοί επιλέγονται από ευκατάστατους Ιταλούς και ιδιοκτήτες σκαφών, καθώς τα γαλαζοπράσινα νερά αποτελούν δυνατό πόλο έλξης για αυτούς.

Το βρετανικό δημοσίευμα σημειώνει ότι τα νησιά των Κυκλάδων είναι ιδανικός προορισμός για οικογένειες με παιδιά όλων των ηλικιών.

Πηγή πληροφοριών: telegraph.co.uk, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ