Η προσβολή από κοριούς «επιδεινώνεται» – Τρομακτική αύξηση στις κλήσεις για απεντόμωση στη Βρετανία

Η προσβολή από κοριούς στη Βρετανία λέγεται ότι επιδεινώνεται καθώς οι ομάδες ελέγχου παρασίτων αποκάλυψαν ότι είναι πιο απασχολημένες από ποτέ – αλλά οι ασφαλιστές είναι απίθανο να πληρώσουν για να καλύψουν το κόστος απομάκρυνσης και ζημιών.

Η ευαισθητοποίηση για την κρίση των κοριών αυξήθηκε για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα, καθώς αποδείχθηκε ότι οι Γάλλοι βίωναν μια «ζωντανή κόλαση» καταπολεμώντας τη μάστιγα των εντόμων που τρέφονται με το αίμα ζώων και ανθρώπων.

Όμως αυτή την εβδομάδα, ο δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Khan προειδοποίησε ότι η πιθανότητα ύπαρξης κοριών στα μέσα μαζικής μεταφοράς του Λονδίνου ήταν μια «πραγματική πηγή ανησυχίας» και ότι επικοινώνησε με αξιωματούχους στο Παρίσι αφού η γαλλική πρωτεύουσα κυριεύτηκε από ένα ξέσπασμα με έντομα που αναφέρθηκαν σε σχολεία, τρένα, νοσοκομεία και κινηματογράφους.

Τώρα, μια εταιρεία ελέγχου παρασίτων που δραστηριοποιείται στο Hertfordshire, το Bedfordshire, το Buckinghamshire και το Λονδίνο είπε ότι το προσωπικό αντιμετωπίζει 25 κλήσεις την εβδομάδα, που είναι ιδιαίτερα αυξημένο σε σχέση με τις «μία ή δύο κλήσεις» πριν από έναν μήνα, κάτι που ισούται με 1.250% αύξηση των κρουσμάτων.

Το Λούτον είναι ένα ιδιαίτερο hotspot για κοριούς αυτή τη στιγμή, με τους κατοίκους να πετούν τα κρεβάτια τους, να σκίζουν τα χαλιά και να εκκενώνουν τα σπίτια τους. Ο ιστότοπος του συμβουλίου του Λούτον αυτή την εβδομάδα προειδοποίησε τους κατοίκους ότι «δεν διαθέτει απεριόριστους πόρους» για την αντιμετώπιση του «αποκρουστικού παρασίτου», προσθέτοντας ότι οι ιδιότητες επεξεργασίας «δεν ήταν δωρεάν».

κοριοί
Ένας κοριός φαίνεται σε ένα γάντι ενός τεχνικού βιοκτόνων από την Hygiene Premium στο Παρίσι στις 29 Σεπτεμβρίου

Η άνοδος έρχεται καθώς έχει επίσης προκύψει ότι οι ασφαλιστές δεν θα πληρώσουν για τις προσβολές από κοριούς. Η Aviva, η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου, και άλλες εταιρείες που παρέχουν κάλυψη στο σπίτι έχουν επιβεβαιώσει ότι το κόστος αφαίρεσης κοριών ή αποκατάστασης ζημιών δεν περιλαμβάνεται στα περισσότερα συμβόλαια.

Ο Σύνδεσμος Βρετανών Ασφαλιστών προέτρεψε τους πελάτες να κοιτάξουν εάν υπάρχει κάποια πρόσθετη κάλυψη που θα μπορούσαν να λάβουν καθώς οι φόβοι αυξάνονται για ευρύτερη εξάπλωση. Η κάλυψη είναι πιθανό να διαφέρει μεταξύ των ασφαλιστηρίων συμβολαίων κατοικίας, με πολλά να μην καλύπτουν το κόστος των ζημιών που προκαλούνται από παράσιτα όπως οι κοριοί», είπε ένας εκπρόσωπος στην The Telegraph .

«Το κόστος της απεντόμωσης μπορεί να καλυφθεί από ορισμένα πρόσθετα, όπως η έκτακτη βοήθεια στο σπίτι. Επομένως, η συμβουλή σχετικά με αυτό είναι να ελέγξετε την κάλυψη που παρέχεται στο συμβόλαιό σας» τόνισε.

Η Aviva είπε ότι τα τυπικά συμβόλαια ασφάλισης σπιτιού της αποκλείουν «σκώρους, παράσιτα, έντομα, μύκητες, υγρασία, σκουριά, υγρή ή ξηρή σήψη».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ