Προειδοποίηση για τους κοριούς στο Λονδίνο – Τι είπε ο δήμαρχος

Ο Sadiq Khan είπε ότι η πιθανότητα ύπαρξης κοριών στα μέσα μαζικής μεταφοράς του Λονδίνου είναι μια «πραγματική πηγή ανησυχίας». Ο δήμαρχος του Λονδίνου είπε ότι βρίσκεται σε επαφή με αξιωματούχους στο Παρίσι αφού η γαλλική πρωτεύουσα κατακλύστηκε από κρούσματα κοριών, με πλάνα που τους δείχνουν να σέρνονται σε θέσεις λεωφορείων και τρένων.

Οι υπηρεσίες μεταφορών της πρωτεύουσας της Βρετανίας, λέγεται ότι παρακολουθούν την κατάσταση και απολυμαίνουν τα καθίσματα καθημερινά ως μέρος του πρωτοκόλλου καθαρισμού.

Παρά τα ισχύοντα μέτρα, ένα βίντεο έγινε viral το Σαββατοκύριακο, συγκεντρώνοντας περισσότερες από ένα εκατομμύριο προβολές, ενός κοριού στο πόδι ενός επιβάτη στη γραμμή Victoria στο Λονδίνο.

@lassogold Minding my own business on the victoria line, a f**king bed bug is on my leg. Said he’d got a great deal on the eurostar and wondered if I could take him home. No!! Sort it out @Transport for London #bedbugs #bedbugslondon #bedbugsparis #tube #infestation ♬ original sound – Lasso Gold

Υπάρχουν επίσης φόβοι ότι η μόλυνση θα μπορούσε να έχει ταξιδέψει βορειότερα στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού ένας κοριός υποτίθεται ότι εντοπίστηκε χθες σε λεωφορείο στο Μάντσεστερ.  Ωστόσο, ο Adam Juson της εταιρείας ελέγχου παρασίτων Merlin Environmental πρότεινε ότι το βίντεο δεν φαινόταν αληθινό. «Μοιάζει με κοριό, αλλά το βίντεο δεν είναι αρκετά καλό για να γίνει ταυτοποίηση» τόνισε.

Δήμαρχος Λονδίνου: «Έχουν τα καλύτερα πρωτόκολλα»

Ως απάντηση στην απειλή των κοριών, ο κ. Khan είπε στο PoliticsJoe: «Αυτό είναι μια πραγματική πηγή ανησυχίας. Οι άνθρωποι ανησυχούν για αυτά τα ζωύφια στο Παρίσι που προκαλούν πρόβλημα τώρα και στο Λονδίνο».

Και πρόσθεσε: «Θέλω να διαβεβαιώσω όσους μας ακούνε ότι η TfL έχει τα καλύτερα πρωτόκολλα για να καθαρίζει τα περιουσιακά μας στοιχεία σε νυχτερινή βάση. Μιλάμε με τους φίλους μας στο Παρίσι για να δούμε αν υπάρχουν οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσουμε, αλλά για διάφορους λόγους δεν πιστεύουμε ότι αυτά τα ζητήματα θα προκύψουν στο Λονδίνο. αλλά δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός από την TfL».

Ο δήμαρχος του Λονδίνου είπε ότι βρισκόταν σε τακτική επαφή με την TfL σχετικά με το ενδεχόμενο ξέσπασμα και διασφαλίζει ότι τα λεωφορεία, το μετρό και το Eurostar καθαρίζονται τακτικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ