Η Παγκόσμια Τράπεζα προσφέρει 3 δισ. δολάρια στην Ουκρανία

Η Παγκόσμια Τράπεζα προσφέρει 3 δισ. δολάρια στην Ουκρανία

 

Η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να προσφέρει στην Ουκρανία φέτος «έως και 3 δισεκατομμύρια δολάρια».

«Η Παγκόσμια Τράπεζα έλαβε ένα αίτημα βοήθειας από τη μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας και είναι έτοιμη να βοηθήσει τον ουκρανικό λαό», ανέφερε σε ανακοίνωσή της, χωρίς να διευκρινίζει τη μορφή της βοήθειας.

Σύμφωνα με τον διεθνή χρηματοπιστωτικό θεσμό αυτό, η Ουκρανία είναι αντιμέτωπη με πολλές «μεγάλες προκλήσεις» που απαιτούν «άμεση», αλλά και μακροπρόθεσμη δράση.

«Προωθούμε με μια σειρά σχεδίων και σκοπεύουμε να στηρίξουμε την κυβέρνηση να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που είναι άμεσα απαραίτητες ώστε να μπει η οικονομία (της Ουκρανίας) σε έναν βιώσιμο δρόμο», δήλωσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ.

Ένα πρόγραμμα βοήθειας στην Ουκρανία, το οποίο θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από τις χώρες-μέλη της Παγκόσμιας Τράπεζας, θα επιτρέψει την αποκατάσταση της οικονομικής σταθερότητας, θα αντιμετωπίσει «σε βάθος» τη διαφθορά και να μεταρρυθμίσει τον τομέα της ενέργειας, επισημαίνει ο διεθνής θεσμός.

Ήδη η Παγκόσμια Τράπεζα χρηματοδοτεί με 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια έργα στην Ουκρανία που αφορούν κυρίως την υδροδότηση και τις οδικές υποδομές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ