Η κηδεία του πρώην Πάπα Βενέδικτου: 100.000 πολίτες στο τελευταίο «αντίο»

Το φέρετρο με τη σορό του επίτιμου Πάπα Βενέδικτου βγήκε από τη Βασιλική του Βατικανού και έγινε δεκτό με παρατεταμένο χειροκρότημα. Ο Πάπας Φραγκίσκος έφτασε με αναπηρικό καροτσάκι στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, όπου βρίσκονται 100.000 άνθρωποι. Στην πλατεία βρίσκονται περίπου 130 καρδινάλιοι ενώ συνολικά οι ιερείς είναι 3.700.

Στο τέλος της κηδείας, τα λείψανα του Ράτσινγκερ θα μεταφερθούν στις Σπηλιές του Βατικανού, στον τάφο που κάποτε ανήκε στον Ιωάννη Παύλο Β’.

Δείτε LIVE

 

Παρόντες είναι και εκπρόσωποι των ιταλικών εβραϊκών αλλά και μουσουλμανικών κοινοτήτων. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκπροσωπεί ο Μητροπολίτης Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Ιταλίας Πολύκαρπο. Την χώρα μας, η πρεσβευτής στο Βατικανό Κάτια Γεωργίου.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ιταλίας είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της χώρας, ενώ παρόντες, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου είναι μεταξύ των άλλων, ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, η πρόεδρος της Σλοβενίας Νατάσα Πιρτς Μουσάρ και η πρόεδρος της Ουγγαρίας, Καταλίν Νόβακ. Την Γαλλία εκπροσωπεί ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανέν.

Με απόφαση της Ιταλίδας πρωθυπουργού, Τζόρτζια Μελόνι, οι σημαίες, σε όλα τα δημόσια κτίρια της χώρας, κυματίζουν σήμερα μεσίστιες, σε ένδειξη πένθους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ