Η Google τιμά με Doodle την ημέρα ανεξαρτησίας του Μπαγκλαντές

Το σημερινό Doodle γιορτάζει την Ημέρα της Ανεξαρτησίας του Μπαγκλαντές. Σαν σήμερα το 1971, η χώρα της Νότιας Ασίας κήρυξε την ανεξαρτησία της και έγινε επίσημα ανεξάρτητο έθνος αργότερα την ίδια χρονιά.

Η Ημέρα της Ανεξαρτησίας ξεκινά με τριάντα ένα όπλα για να τιμήσει όσους πολέμησαν για την ελευθερία του Μπαγκλαντές.

Έπειτα από πολιτικές τελετές και παρελάσεις στην πρωτεύουσα της Ντάκα, πολλοί συγκεντρώνονται για να παρακολουθήσουν πυροτεχνήματα να φωτίζουν τον νυχτερινό ουρανό.

Οι πολίτες γιορτάζουν την εθνική εορτή φορώντας τα χρώματα του Μπαγκλαντές, κόκκινο και πράσινο. Απεικονίζεται στο σημερινό έργο τέχνης, η σημαία διακοσμεί σπίτια και κτίρια σε όλη τη χώρα.

Ο κεντρικός κόκκινος κύκλος και το πράσινο φόντο αντιπροσωπεύουν έναν ήλιο που ανατέλλει στη φυσική ομορφιά του τοπίου του Μπαγκλαντές.

Καλή Ημέρα Ανεξαρτησίας, Μπαγκλαντές!

Τι είναι τα Google Doodle

Τα google doodle δημιουργούνται από τη Google για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων.

Η ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών doodle της Google (γνωστοί ως doodlers) ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Το πρώτο doodle είχε δημιουργηθεί το 1998, όταν οι ιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, προκειμένου να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν (ήθελαν να πάνε σε φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα), τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου της εταιρείας, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι βρίσκονται εκτός γραφείου.

Η ιδέα άρεσε και έκτοτε καθιερώθηκε και εμπλουτίσθηκε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ