Η δουλειά με μισθό περισσότερα από 50.000 δολάρια που κανείς δεν θέλει

Το Τμήμα Διατήρησης στη Νέα Ζηλανδία αναζητά έναν «επόπτη βιοποικιλότητας» στο Haast, το οποίο βρίσκεται στη δυτική άκρη του Εθνικού Πάρκου Mount Aspiring. Αν είστε λάτρης της φύσης μπορεί αυτή η δουλειά να είναι για εσάς.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, παρά τον καλό μισθό μόνο 3 άτομα έχουν υποβάλει αίτηση. Τα καθήκοντα είναι περιπολία στα πιο θεαματικά μέρη της Νέας Ζηλανδίας, βαρκάδες με τζετ και μερικά ταξίδια με ελικόπτερο.

«Θα δουλεύει σε ένα από τα πιο εκπληκτικά φυσικά τοπία που έχει να προσφέρει η χώρα», είπε στο Stuff ο Wayne Costello, Διευθυντής Επιχειρήσεων για το DOC στο South Westland.

«Είναι απλά θεαματικό. Αλλά δεν είναι για όλους. Θα πρέπει να είστε αυτοδύναμοι και να είστε σε θέση να εργάζεστε σε εξωτερικούς χώρους. Αν ενδιαφέρεσαι για την όπερα και το θέατρο, μάλλον δεν είναι για σένα» πρόσθεσε.

Λόγω της έλλειψης υποψηφίων, ο κ. Costello έχει ρίξει ένα ευρύτερο δίχτυ για υποψήφιους με σκοπό να δελεάσει κατοίκους της Αυστραλίας για να υποβάλουν αίτηση.

«Οι ντόπιοι είναι υπέροχα φιλικοί. Υπάρχουν μερικές από τις αυθεντικές οικογένειες της Νέας Ζηλανδίας, που πρωτοστάτησαν στη γεωργία και το ψάρεμα σε αυτό το μέρος του κόσμου. Είναι πραγματικά υπέροχοι» περιγράφει.

Αλλά η περιοχή δεν είναι για όλους – ειδικά για όσους αγαπούν τη ζωή στην πόλη, με μόνο περίπου 200 κατοίκους να ζουν στην πόλη και το πλησιέστερο σούπερ μάρκετ βρίσκεται σε απόσταση περίπου δύο ωρών με το αυτοκίνητο.

Ο ετήσιος μισθός κυμαίνεται μεταξύ $41.000 και $53.000.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ