Η Αθήνα μάγεψε την κυρία Σόιμπλε

Η Αθήνα μάγεψε την κυρία Σόιμπλε

 

Δήλωσε εκστασιασμένη από το ελληνικό φως και τα χρώματα της άνοιξης έτσι όπως σκίαζαν τις Καρυάτιδες, στην πρώτη της επίσκεψη στον Παρθενώνα. Η Ινγκεμποργκ Σόιμπλε, σύζυγος του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, λάτρεψε την Ακρόπολη, θαμπώθηκε από την ομορφιά του Ελληνικού τοπίου και μαγεύτηκε από την απογευματινή της βόλτα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και ύστερα στην Πλάκα.

Στο παρασκήνιο της Συνόδου του Eurogroup που έγινε στην Αθήνα, οι συνολικά 14 σύζυγοι των υπουργών Οικονομίας της ΕΕ φιλοξενήθηκαν και ξεναγήθηκαν από την… ομόλογή τους, Λίνα Νικολοπούλου-Στουρνάρα. Μεταξύ τους ξεχώρισε η Ινγκεμποργκ Σόιμπλε, η γυναίκα πίσω από τον ισχυρό άνδρα.

Η Αθήνα, όπως εξομολογήθηκε η ίδια σε όσους βρέθηκαν κοντά της, ήταν και είναι για εκείνη μία «μυθική» πόλη, που πάντα ήθελε να γνωρίσει. Μάλιστα, ο ενθουσιασμός της μεγάλωσε, καθώς ο αττικός ουρανός ήταν ανέφελος και την έκανε να ομολογήσει ότι… τέτοιο καιρό δεν είχε ξαναζήσει.

Ο αρχαίος πολιτισμός που ζωντάνεψε μπροστά της, η ελληνική άνοιξη με την ατελείωτη χρωματική παλέτα, τα καλντερίμια της Πλάκας, ο ελληνικός καφές και το λευκό μοσχοφίλερο, όλα συνέβαλαν ώστε να γίνει το ταξίδι της Ινγκεμποργκ στην Ελλάδα, αξέχαστο.

Το 24ωρο της Ινγκεμποργκ, ξεκίνησε στις 10:30 το πρωί της 1ης Απριλίου, όπου ξεκίνησε η βόλτα της στην Αθήνα. Μία ώρα αργότερα, εκείνη μαζί με τη Λίνα Στουρνάρα ανέβαιναν τον βράχο της Ακρόπολης. «Είναι η πρώτη φορά που βλέπω στη φύση τόσο ζωντανά χρώματα. Το φως της Αθήνας είναι ασύγκριτο» είπε. Μετά την επίσκεψη στον Παρθενώνα, ξεναγήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης που το βρήκε συγκλονιστικό.

Το μεσημέρι παρακάθισε σε γεύμα με τη φίλη της Λίνα Στουρνάρα και τις άλλες γυναίκες των υπουργών Οικονομικών. Έφαγαν μοσχαράκι μαγειρεμένο με μανιτάρια Γρεβενών και πατάτες Νευροκοπίου και ψάρι. Τα ποτήρια… υψώθηκαν με κρασί μοσχοφίλερο. Το κέρασμα φυσικά ήταν το τσίπουρο, το «κρυστάλλινο ελληνικό θαύμα» που έκλεψε την παράσταση στη Eurogroup της Αθήνας.

Η μαγική αυτή την εποχή Πλάκα ήταν ο επόμενος σταθμός του προγράμματος της Ινγκεμποργκ Σόιμπλε, στην Αθήνα. Από τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, οι γυναίκες περπάτησαν και μπήκαν στα στενοσόκακα της Πλάκας, όπου πολλές από αυτές δήλωσαν ότι πέρασαν ένα από τα πιο ωραία απογεύματά τους. Το ίδιο ένιωσε και η γυναίκα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ιδιαίτερα όταν κάθισαν σε ένα από τα πιο γνωστά καφέ της περιοχής.

 

Πηγή: Έθνος της Κυριακής

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ