Γυναικείες φυλακές με πισίνα στην Κύπρο

Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Κύπρο το γεγονός ότι στη γυναικεία πτέρυγα των Κεντρικών Φυλακών τοποθετήθηκε μεγάλη φουσκωτή πισίνα και είναι πλέον στη διάθεση των φυλακισμένων γυναικών.

Όπως δήλωσε στον philenews.com η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών Άννα Αριστοτέλους η τοποθέτηση φουσκωτής πισίνας εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας για απασχόληση των κρατουμένων με διάφορες δραστηριότητες.

Προς την κατεύθυνση αυτή, πρόσθεσε η κ. Αριστοτέλους έπειτα από υποδείξεις και εισηγήσεις από  αρμόδιους φορείς, στην πτέρυγα των γυναικείων φυλακών λειτουργεί σύγχρονο γυμναστήριο με τμήματα για χώρο, αερόμπικ και γιόγκα ενώ παραδίδονται μαθήματα γραφικών τεχνών, τραγουδιού, γραμματειακής υποστήριξης, αισθητικής και μακιγιάζ, διατροφολόγους.

Σύμφωνα με το philenews.com τα περιστατικά με αυτοκτονίες κρατουμένων στις Κεντρικές Φυλακές έπαιξαν καταλυτικό ρόλο ώστε  να αναθεωρηθεί ο τρόπος σωφρονισμού, χρησιμοποιώντας νέες σύγχρονες μεθόδους οι οποίες προϋποθέτουν την παραχώρηση αρκετών δικαιωμάτων προς τους κρατούμενους με στόχο, την ομαλή επανένταξη τους στην κοινωνία.

Πηγή: philenews.com

Διαβάστε επίσης:

Τρόμος στον αέρα – Σοβαρές ζημιές σε αεροσκάφος που έπεσε σε χαλαζοθύελλα – ΦΩΤΟ

Οργή στην Ιταλία για τις τουρίστριες που βούτηξαν σε ιστορικό συντριβάνι – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ