Google Doodle: Τιμά την ημέρα Δημοκρατίας της Ιταλίας

Το σημερινό Doodle γιορτάζει την Ημέρα της Δημοκρατίας της Ιταλίας ή Festa della Repubblica! Σαν σήμερα το 1946, μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και την πτώση του φασισμού, ο λαός της Ιταλίας ψήφισε υπέρ του τερματισμού της 85χρονης μοναρχίας που γέννησε τη Δημοκρατία της Ιταλίας και εγκαινίασε μια νέα εποχή ελευθερίας.

Ως αποτέλεσμα αυτού του δημοψηφίσματος, όλοι οι άνδρες απόγονοι της πρώην κυρίαρχης οικογένειας της Ιταλίας, του Οίκου της Σαβοΐας, καθαιρέθηκαν και στάλθηκαν στην εξορία. Η οικογένεια επετράπη να επιστρέψει στην Ιταλία το 2002, με την προϋπόθεση ότι θα αποκηρύξει τον θρόνο.

Ακριβώς όπως αυτό που κυματίζει στο σημερινό Doodle, οι ιταλικές σημαίες εμφανίζονται σε όλους τους δρόμους, τις πόλεις και τις πόλεις της Ιταλίας.

Η μεγαλύτερη γιορτή γίνεται στη Ρώμη, όπου πραγματοποιείται μεγάλη στρατιωτική παρέλαση. Ο Ιταλός πρόεδρος καταθέτει επίσης δάφνινο στεφάνι στον Τάφο του Άγνωστου Στρατιώτη, κάτω από το Altare della Patria, για να θυμηθεί τους πεσόντες στρατιώτες και τους αγνοούμενους Ιταλούς του πολέμου.

Πρόσθετες εθνικές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν το δημόσιο άνοιγμα των Κήπων του Παλατιού Quirinale, δωρεάν, και τη διάσημη αερογέφυρα από την Frecce Tricolori, την ομάδα ακροβατικών επίδειξης της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Καλή Ημέρα της Δημοκρατίας, Ιταλία!

Τι είναι τα Google doodle

Τα google doodle δημιουργούνται από τη Google για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων.

Η ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών doodle της Google (γνωστοί ως doodlers) ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Το πρώτο doodle είχε δημιουργηθεί το 1998, όταν οι ιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, προκειμένου να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν (ήθελαν να πάνε σε φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα), τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου της εταιρείας, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι βρίσκονται εκτός γραφείου.

Η ιδέα άρεσε και έκτοτε καθιερώθηκε και εμπλουτίσθηκε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ