Google Doodle: Τιμά την ημέρα ανεξαρτησίας της Πολωνίας

Το σημερινό Doodle γιορτάζει την Εθνική Ημέρα Ανεξαρτησίας της Πολωνίας ή Narodowe Święto Niepodległości στα πολωνικά. Αυτή η ημέρα τιμά την επέτειο όταν η Πολωνία ανέκτησε την κυριαρχία της από τη Γερμανική, την Αυστροουγγρική και τη Ρωσική Αυτοκρατορία, μετά από 123 χρόνια εξαφάνισης από τον ευρωπαϊκό χάρτη.

Η αποκατάσταση της ανεξαρτησίας της Πολωνίας επανεμφανίστηκε υπό τις διαταγές του Józef Piłsudski το 1918.

Η Πολωνική Εθνική Ημέρα Ανεξαρτησίας καθιερώθηκε επίσημα το 1937. Οι εορταστικές εκδηλώσεις στις πολωνικές πόλεις περιλαμβάνουν εκθέσεις πυροτεχνημάτων, συναυλίες και παρελάσεις. Μια μοναδική παράδοση της Πολωνικής Ημέρας Ανεξαρτησίας είναι το Warsaw Independence Run.

Αρκετές χιλιάδες άνθρωποι κάνουν τζόκινγκ και περπατούν συμβολικά, 11 χιλιόμετρα, για να τιμήσουν την 11η Νοεμβρίου. Καθώς παίζει ο εθνικός ύμνος της Πολωνίας, δρομείς ντυμένοι με κόκκινα και λευκά ρούχα σχηματίζουν δύο στήλες για να αντιπροσωπεύουν τη σημαία της χώρας. Μόλις ξεκινήσει ο αγώνας, ορισμένοι συμμετέχοντες προσπαθούν να ξεπεράσουν τα προηγούμενα ρεκόρ τρεξίματος, ενώ άλλοι απλώς συμμετέχουν για να εκφράσουν τον πατριωτισμό τους.

Χαρούμενη Εθνική Ημέρα Ανεξαρτησίας, Πολωνία!

Τι είναι τα Google Doodle

Τα google doodle δημιουργούνται από τη Google για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων.

Η ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών doodle της Google (γνωστοί ως doodlers) ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Το πρώτο doodle είχε δημιουργηθεί το 1998, όταν οι ιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, προκειμένου να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν (ήθελαν να πάνε σε φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα), τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου της εταιρείας, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι βρίσκονται εκτός γραφείου.

Η ιδέα άρεσε και έκτοτε καθιερώθηκε και εμπλουτίσθηκε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ