Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Θεσσαλονίκη: Μαθητής κατήγγειλε ξυλοδαρμό από συμμαθητές του

Στη Δικαιοσύνη οδηγείται υπόθεση ξυλοδαρμού που κατήγγειλε ότι υπέστη 15χρονος μαθητής του 1ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη, στο προαύλιο του σχολείου, με δράστες συμμαθητές του.

Το περιστατικό φέρεται να διαδραματίστηκε στις 24 Οκτωβρίου, ενώ, σύμφωνα με την καταγγελία, ο 15χρονος υπέστη τραύματα στο κεφάλι και στο στέρνο, με συνέπεια να χρειαστεί να νοσηλευθεί ένα 24ωρο σε στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου». Κατά την ίδια καταγγελία στον ξυλοδαρμό συμμετείχαν τουλάχιστον δέκα άτομα, μεγαλύτερης ηλικίας, μαθητές του σχολείου.

Σύμφωνα με το ThessToday.gr, οι τραμπούκοι πλησίασαν τον 15χρονο μαθητή στο προαύλιο και τον χτύπησαν με μπουνιές και με κλοτσιές, άνευ λόγου και αιτίας, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα ως «φλώρο». Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο εκ των δραστών που εμπλέκονται στον ξυλοδαρμό, συμμετείχαν στα επεισόδια που σημειώθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2021.

Μετά από μήνυση που υπέβαλε σε αστυνομικό τμήμα ο πατέρας του θύματος (για σωματικές βλάβες) συνελήφθησαν δύο νεαροί, 17 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, όπως επιβεβαίωσε η ΕΛ.ΑΣ. Αφέθηκαν ελεύθεροι και προσδιορίστηκε δικάσιμος από τα αρμόδια Δικαστήρια.

Πατέρας 15χρονου: «Τον συνοδεύω στο νέο σχολείο γιατί φοβάται»

Ο πατέρας του 15χρονου μαθητή δήλωσε: «ο γιος μου άλλαξε ήδη σχολείο και τον συνοδεύω για να νιώσει ασφάλεια, φοβάται ακόμη». «Σωματικά είναι πολύ καλύτερα, όμως ψυχολογικά χρειάζεται στήριξη και από εμάς και από τον ψυχολόγο που τον παρακολουθεί» επεσήμανε

«Είναι απαραίτητοι οι ψυχολόγοι»

Η Σίσσυ Πολυκάρπου, μέλος του ΔΣ της Ε’ ΕΛΜΕ τόνισε στο ThessToday.gr ότι μετά και από αυτό το περιστατικό, πρέπει επιτέλους να ληφθεί σοβαρά το αίτημα για παρουσία ψυχολόγων στα σχολεία. «Είναι απαραίτητοι οι ψυχολόγοι και πριν φτάσουμε να καταδικάσουμε και να κάνουμε αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος, πρέπει να τεθεί το ζήτημα επί της ουσίας. Δεν λύνεται κάπως η κατάσταση. Πρέπει να διαγνώσουμε ποιοι είναι οι οργανωμένοι στα σχολεία, ποιοι έχουν ποινικό παρελθόν, γιατί μεταξύ αυτών των ατόμων υπάρχουν και ενήλικες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να τοποθετηθούν σχολικοί φύλακες, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί»

Από την πλευρά του ο Θανάσης Κοκονάς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας δήλωσε ότι τα περιστατικά βίας στα σχολεία πολλαπλασιάζονται μέρα με τη μέρα. «Δυστυχώς το υπουργείο λειτουργεί σαν να μην υπάρχουν. Πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα, όπως σχολικοί φύλακες, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί, διότι οι εκπαιδευτικοί είναι πλέον αδύνατον να τα διαχειριστούν», τόνισε.

Έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ του 1ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Σημειώνεται ότι σήμερα το Δ.Σ. του 1ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης προχωρά σε έκτακτη συνεδρίαση με αφορμή το περιστατικό, ενώ θα εκδοθεί και ανακοίνωση.

Τροχαίο με εμπλοκή τριών οχημάτων στον Χολαργό – Μια τραυματίας

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης 10 Νοεμβρίου στον Χολαργό στη συμβολή των οδών Αναστάσεως και Ελ. Βενιζέλου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο enikos.gr στο τροχαίο ενεπλάκησαν συνολικά τρία αυτοκίνητα, με έναν ωστόσο τραυματισμό.

Αυτό που δεν είναι σίγουρο ακόμα, είναι, εάν το τροχαίο συνέβη επειδή συγκρούστηκαν και τα τρία οχήματα μαζί ή έγινε πρώτα εκτροπή του ενός, πέφτοντας στη συνέχεια πάνω σε άλλα δύο οχήματα.

Μάλιστα, στο ένα από τα τρία αυτοκίνητα χρειάστηκε να γίνει και ο απεγκλωβισμός μιας γυναίκας, η οποία ήταν και η οδηγός.

Στο σημείο έσπευσαν 6 Πυροσβέστες με 2 οχήματα, οι οποίοι συνέβαλαν στον απεγκλωβισμό της

Η γυναίκα είχε τις αισθήσεις της και παραδόθηκε στο ΕΚΑΒ, προκειμένου να διακομισθεί στο κοντινότερο εφημερεύον Νοσοκομείο.

Τροχαίο στην Καρδίτσα: Αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του – Ένας τραυματίας

Τροχαίο με τραυματισμό ενός άνδρα σημειώθηκε τις βραδινές ώρες της Πέμπτης 10 Νοεμβρίου στον επαρχιακό δρόμο Αγναντερού – Προαστίου στην Καρδίτσα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ιστοσελίδας karditsalive.net, γύρω στις 22:00 το βράδυ, αυτοκίνητο που οδηγούσε μεσήλικας, για άγνωστο, μέχρι στιγμής, λόγο, εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί ο οδηγός του.

Στο σημείο έφθασαν τρεις πυροσβέστες της Π.Υ. Καρδίτσας που προχώρησαν σε απεγκλωβισμό και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον τραυματία μεταφέροντάς τον για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο Καρδίτσας.

Φωτιά σε κτηνοτροφική μονάδα στην Καρδίτσα

Φωτιά σε κτηνοτροφική μονάδα στους Γοργοβίτες Καρδίτσας είναι σε εξέλιξη από αργά το απόγευμα της Πέμπτης 10 Νοεμβρίου.

Στο σημείο σύμφωνα με το ρεπορτάζ του karditsalive.net επιχειρούν από τις 21.30 τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα με 9 πυροσβέστες που προστέθηκαν σταδιακά στη μάχη της κατάσβεσης από τις Π.Υ. Παλαμά, Καρδίτσας και Λάρισας. Επικεφαλής της επιχείρησης είναι ο Διοικητής της Π.Υ. Παλαμά Αντιπύραρχος Βασ. Σίμος.

Από την πυρκαγιά καίγονται περί τα 5.000 δέματα με τριφύλλι και άχυρο ενώ τα περίπου 250 ζώα φαίνεται να έχουν διασωθεί. Στι φλόγες επίσης είναι μεγάλο μέρος της κτηνοτροφικής μονάδας με τους πυροσβέστες να προσπαθούν να την θέσουν υπό έλεγχο όμως λόγω των εύφλεκτων υλικών η προσπάθειά τους είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ