Google Doodle: Τιμά την Εθνική Ημέρα των ΗΑΕ

Το σημερινό Doodle γιορτάζει την Εθνική Ημέρα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Σαν σήμερα το 1971, το Άμπου Ντάμπι, το Ντουμπάι, το Ajman, το Al-Ain, η Sharjah και η Umm al-Quwain ενώθηκαν για να σχηματίσουν μια χώρα. Το Ras Al Khaimah, το έβδομο εμιράτο, προσχώρησε το επόμενο έτος για να ολοκληρώσει αυτό που είναι σήμερα γνωστό ως Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Οι εορτασμοί ξεκινούν με ένα συναρπαστικό σόου στο Zayed Sports City Stadium στο Άμπου Ντάμπι. Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώνονται για να παρακολουθήσουν ορχήστρες, μουσικούς και ακροβατικά. Αφού οι εθνικοί ηγέτες κάνουν ομιλίες για να τιμήσουν τους ιδρυτές της χώρας, πυροτεχνήματα πέφτουν στον ορίζοντα του Άμπου Ντάμπι καθώς οι εορτασμοί συνεχίζονται μέχρι τη νύχτα.

Απεικονίζεται στο σημερινό έργο τέχνης, η εθνική σημαία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων υιοθετήθηκε επίσημα το 1971. Διαθέτει μια κάθετη κόκκινη γραμμή με οριζόντιες πράσινες, λευκές και μαύρες ρίγες που αντιπροσωπεύουν το θάρρος, την ευημερία, την ειρήνη και τη δύναμη του μυαλού.

Χρόνια πολλά, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα!

Τι είναι τα Google Doodle

Τα google doodle δημιουργούνται από τη Google για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων.

Η ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών doodle της Google (γνωστοί ως doodlers) ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Το πρώτο doodle είχε δημιουργηθεί το 1998, όταν οι ιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, προκειμένου να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν (ήθελαν να πάνε σε φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα), τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου της εταιρείας, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι βρίσκονται εκτός γραφείου.

Η ιδέα άρεσε και έκτοτε καθιερώθηκε και εμπλουτίσθηκε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ