Google Doodle: Τιμά την Εθνική ημέρα της Πορτογαλίας

Καλή Ημέρα της Πορτογαλίας ή Dia de Camões! Αυτή η γιορτή τιμά την ανεξαρτησία της χώρας έπειτα από δεκαετίες ισπανικής κυριαρχίας. Το σημερινό Doodle είναι ένας φόρος τιμής στο πορτογαλικό sobreiro που πρόσφατα ονομάστηκε “The National Tree of Portugal”.

Όπως και οι άνθρωποί του, το δέντρο είναι ανθεκτικό και φέρνει μεγάλη οικονομική και περιβαλλοντική αξία στη χώρα της Πορτογαλίας. Λόγω του μοναδικού εξωτερικού στρώματος φελλού του δέντρου, η χώρα έχει γίνει ο μεγαλύτερος παραγωγός υλικού φελλού στον κόσμο. Ενδιαφέροντα είδη από φελλό θα βρείτε σε καταστήματα σε όλη τη χώρα!

Τα στρώματα του δέντρου είναι προστατευτικά και ανθεκτικά στη φωτιά – ένα εξαιρετικό σπίτι για αμέτρητα έντομα και ζώα. Στο μικρό χωριό Águas de Moura, στην Πορτογαλία,
Το Sobreiro Monumental είναι η ψηλότερη βελανιδιά στον κόσμο – η σημασία του έχει αντικατοπτριστεί στην πορτογαλική λογοτεχνία και τέχνη.

Παρόλο που η Λιψώνα είναι η πρωτεύουσα, συνηθίζεται ο Πορτογάλος Πρόεδρος να επιλέγει διαφορετική πόλη κάθε χρόνο για να φιλοξενήσει γιορτές. Την αργία, χαρούμενα πλήθη παρελαύνουν πάνω-κάτω στους δρόμους της πόλης, οι ντόπιοι που χορεύουν απολαμβάνουν την κοινή τους πορτογαλική κληρονομιά και τα πυροτεχνήματα φωτίζουν τον ουρανό.

Ανεξάρτητα από το ποια πόλη επιλέγεται ως το κέντρο, οι εορτασμοί διακλαδίζονται σε εθνικό επίπεδο. Ευτυχισμένη Ημέρα της Πορτογαλίας!

Τι είναι τα Google Doodle

Τα google doodle δημιουργούνται από τη Google για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων.

Η ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών doodle της Google (γνωστοί ως doodlers) ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Το πρώτο doodle είχε δημιουργηθεί το 1998, όταν οι ιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, προκειμένου να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν (ήθελαν να πάνε σε φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα), τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου της εταιρείας, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι βρίσκονται εκτός γραφείου.

Η ιδέα άρεσε και έκτοτε καθιερώθηκε και εμπλουτίσθηκε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ