Google Doodle: Τιμά την Εθνική Ημέρα Εκπαίδευσης της Πολωνίας

Η Google τιμά με Doodle την Εθνική Ημέρας Εκπαίδευσης στην Πολωνία, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Οκτωβρίου.

Οι δάσκαλοι αποτελούν ένα πολύ σημαντικό μέρος σχεδόν όλων των κοινωνιών. Η συμβολή τους στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη των παιδιών, της νέας γενιάς μιας χώρας, είναι απλά ανεκτίμητη. Οι εκπαιδευτικοί ήταν πάντα ο ζωτικός συντελεστής της μάθησης στην κοινωνία.

Χρησιμεύουν ως το θεμέλιο της πολιτιστικής και βιώσιμης ανάπτυξης του έθνους στο σύνολό του. Η Ημέρα του Δασκάλου επιδιώκει να τιμήσει τον εκπαιδευτικό για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Γιορτάζεται σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου, αν και σε διαφορετικές ημερομηνίες.

Κάθε μία από τις χώρες αποτίει φόρο τιμής στους δασκάλους με τον δικό της τρόπο. Στις παρακάτω γραμμές, έχουμε παραθέσει την ημερομηνία κατά την οποία γιορτάζεται η Ημέρα του Δασκάλου στις μεγάλες χώρες του κόσμου.

Η Ημέρα των Δασκάλων (Dzień Nauczyciela), που επίσημα ονομάζεται Εθνική Ημέρα Εκπαίδευσης (Dzień Edukacji Narodowej), γιορτάζεται στις 14 Οκτωβρίου στην Πολωνία. Τα σχολεία οργανώνουν τις επίσημες συνελεύσεις για να τιμήσουν τους δασκάλους.

Η Εθνική Ημέρα Παιδείας καθιερώθηκε πριν από 28 χρόνια. Είναι η επέτειος της δημιουργίας της Επιτροπής Εθνικής Παιδείας, που δημιουργήθηκε το 1773 με πρωτοβουλία του βασιλιά Stanisław August Poniatowski.

Την ημέρα αυτή οι δάσκαλοι βραβεύονται από τους διευθυντές τους και οι μαθητές τους δίνουν λουλούδια και δώρα.

Οι συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών στην Πολωνία βελτιώθηκαν πρόσφατα. Τα σχολεία είναι καλύτερα εξοπλισμένα και υπάρχουν λιγότεροι μαθητές στις τάξεις. Οι τάξεις είναι μικρότερες, κατά μέσο όρο στα δημοτικά σχολεία υπάρχουν γύρω στα 20 παιδιά στην τάξη.

Ωστόσο, το δημογραφικό πρόβλημα μπορεί να είναι η μεγαλύτερη πρόκληση των επόμενων ετών. Στην Πολωνία υπάρχουν ακόμη πάνω από μισό εκατομμύριο δάσκαλοι, ενώ ο αριθμός των μαθητών στα σχολεία έχει μειωθεί κατά περισσότερο από ένα εκατομμύριο.

Τι είναι τα Google Doodle

Τα google doodle δημιουργούνται από τη Google για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων.

Η ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών doodle της Google (γνωστοί ως doodlers) ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Το πρώτο doodle είχε δημιουργηθεί το 1998, όταν οι ιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, προκειμένου να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν (ήθελαν να πάνε σε φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα), τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου της εταιρείας, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι βρίσκονται εκτός γραφείου.

Η ιδέα άρεσε και έκτοτε καθιερώθηκε και εμπλουτίσθηκε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ