Υπουργός πολέμου του Ισραήλ: Θα εισπράξουμε το τίμημα από το Ιράν όταν μας βολεύει

Το Ισραήλ θα ζητήσει το τίμημα από το Ιράν ως απάντηση στη μαζική επίθεση με πυραύλους και drone όταν είναι η κατάλληλη στιγμή, ανέφερε το μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου Άμυνας του Ισραήλ, Μπένι Γκαντζ.

LIVE – Φόβοι για σύρραξη στην Μέση Ανατολή: «Ναι» της ισραηλινής κυβέρνησης σε αντίποινα κατά του Ιράν – Το παρασκήνιο στο πολεμικό συμβούλιο

«Αντιμέτωποι με την απειλή του Ιράν – θα οικοδομήσουμε έναν περιφερειακό συνασπισμό και θα εισπράξουμε το τίμημα από το Ιράν, με τον τρόπο και τη στιγμή που μας βολεύει», είπε ο Μπένι Γκαντζ.

Ο Γκαντζ δήλωσε ότι «χθες, το Ιράν εξαπέλυσε επίθεση στο Ισραήλ – και συνάντησε τη δύναμη του ισραηλινού συστήματος ασφαλείας». Σε δήλωσή του – λίγο πριν από την αναμενόμενη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου πολέμου περιέγραψε το Ιράν ως «παγκόσμιο πρόβλημα» καθώς και ως περιφερειακή πρόκληση.

Κλιμακώνεται η ένταση στην Μέση Ανατολή: Ανάλυση του BBC για τα σενάρια της επόμενης μέρας – Τα χειρότερα έπονται αν απαντήσει το Ισραήλ

«Αυτό το γεγονός δεν έχει τελειώσει – η στρατηγική συμμαχία και το σύστημα περιφερειακής συνεργασίας που οικοδομήσαμε και άντεξε τη σημαντική δοκιμασία χρειάζεται να ενισχυθεί ακριβώς τώρα», πρόσθεσε.

Είπε ότι το Ισραήλ έχει αποδείξει ότι αποτελεί «άγκυρα στρατιωτικής και τεχνολογικής ισχύος» και ασφάλειας στην περιοχή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ