Γιάννης Λαγός: Το test covid και η έγγραφη ενημέρωση για ταξίδι στη Νορβηγία – Τι συμβαίνει λίγες ώρες πριν την άρση της ασυλίας του

Στη Νορβηγία ετοιμάζεται να μεταβεί ο εκλεγμένος με τη Χρυσή Αυγή ευρωβουλευτής, Γιάννης Λαγός που έχει καταδικαστεί για τον ηγετικό του ρόλο στη νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση, Χρυσή Αυγή.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Λαγός σε φωτογραφία που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Open, εμφανίστηκε στο κέντρο covid του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες και υποβλήθηκε σε τεστ, όπως κάνουν όσοι ετοιμάζονται να αναχωρήσουν στο εξωτερικό. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες δήλωσε εγγράφως στην αρμόδια υπηρεσία ότι θα αναχωρήσει την Μεγάλη Τετάρτη για τη Νορβηγία και ενώ τη Μεγάλη Τρίτη αναμένεται να ανακοινωθεί η ψήφιση της άρσης της ασυλίας του από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η Νορβηγία ως χώρα, πάντως, είναι συμβεβλημένη με τη Europol. Έτσι σε πιθανό αίτημα των ελληνικών αρχών για έκδοσή του, οι νορβηγικές αρχές θα πρέπει να τον συλλάβουν και να τον παραδώσουν, ωστόσο σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ είναι πολύ ισχυρή η πιθανότητα ο Λαγός να έχει εξασφαλίσει εκεί ομάδα υποστήριξης που θα μπορέσει να τον φυγαδεύσει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ