Γεβγκένι Πριγκόζιν: Μυστήριο με το πού βρίσκεται – «Δεν παρακολουθούμε τις κινήσεις του» απαντά το Κρεμλίνο

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν δεν βρίσκεται πλέον στο έδαφος της Λευκορωσίας, αλλά στην Αγία Πετρούπολη, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο, διευκρινίζοντας ότι ο αρχηγός της Wagner είναι ελεύθερος και προσθέτοντας ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν «δεν θα εξοντώσει τον Πριγκόζιν».

Έφοδος στο παλάτι του Πριγκόζιν: Οι αστυνομικοί βρήκαν μια ντουλάπα γεμάτη περούκες – Οι ράβδοι χρυσού, ο αλιγάτορας και τα όπλα

«Όσο για τον Γεβγκένι Πριγκόζιν, είναι στην Αγία Πετρούπολη. Δεν βρίσκεται στο έδαφος της Λευκορωσίας…Πού είναι σήμερα το πρωί; Ίσως πήγε στη Μόσχα το πρωί…ή αλλού», είπε ο Λουκασένκο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων BELTA.

«Οι μαχητές της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner βρίσκονται στα στρατόπεδά τους…στα μόνιμα στρατόπεδά τους μετά την αποχώρησή τους από το μέτωπο για ξεκούραση» και όχι στην Λευκορωσία «προς το παρόν», δήλωσε ο Λουκασένκο προσθέτοντας ότι η πρότασή του για μετεγκατάσταση των μελών της ιδιωτικής μισθοφορικής εταιρείας στο έδαφος της Λευκορωσία ισχύει.

Πριγκόζιν: Σχεδίαζε να απαγάγει την στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας – Τι πήγε λάθος στο σχέδιο του

Ο Λευκορώσος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι η παρουσία τους δεν συνιστά κίνδυνο για την Λευκορωσία και ότι δεν πιστεύει πως οι μαχητές της Wagner θα στρέψουν ποτέ τα όπλα εναντίον της χώρας του.

Η απάντηση από το Κρεμλίνο: «Δεν παρακολουθούμε τις κινήσεις του»

Το Κρεμλίνο διαβεβαίωσε σήμερα πως δεν παρακολουθεί τον επικεφαλής της Βάγκνερ Γεβγκένι Πριγκόζιν. «Δεν παρακολουθούμε τις κινήσεις του», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ για τον επικεφαλής της Wagner, προσθέτοντας πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επικοινωνεί «αρκετά συχνά» με τον Αλεξάντρ Λουκασένκο.

Εξάλλου ο Πεσκόφ αρνήθηκε να κάνει σήμερα κάποιο σχόλιο σχετικά με ενδεχόμενη διακοπή των προμηθειών ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη εν μέσω μιας διένεξης της Ρωσίας με την ουκρανική εταιρεία ενέργειας Naftogaz, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Η ρωσική τηλεόραση κατακεραυνώνει το αφεντικό της Wagner

Η ρωσική κρατική τηλεόραση εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Πριγκόζιν, λέγοντας ότι η έρευνα για τη βραχύβια ανταρσία ήταν ακόμη σε εξέλιξη.

Σε ένα πρόγραμμα με τίτλο 60 Minutes που μεταδόθηκε στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι Ρωσίας, το αφεντικό του Wagner χαρακτηρίστηκε «προδότης» και οι τηλεθεατές ενημερώθηκαν ότι η ποινική υπόθεση εναντίον του βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη.

Ο παρουσιαστής του προγράμματος 60 Minutes, ο Ρώσος βουλευτής Yevgeny Popov, είπε ότι ήταν «προδότης» και τα πλάνα που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια επιδρομών της αστυνομίας στο γραφείο και την κατοικία του στην Αγία Πετρούπολη παρουσιάστηκαν ως απόδειξη των εγκλημάτων του αρχηγού Wagner.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ