Γερμανία: Σοκαρισμένοι οι συγγενείς του 25χρονου Έλληνα που πέθανε στα κρατητήρια

Σοκ προκαλεί η υπόθεση του 25χρονου Γιώργου Ζαντιώτη, ο οποίος πέθανε στα κρατητήρια, στο Βούπερταλ στη δυτική Γερμανία.

Οι εικόνες της σύλληψής του έξω από νυχτερινό κέντρο, τις οποίες κατέγραψε η αδελφή του που βρισκόταν μαζί του, συγκλονίζουν, ενώ συγγενείς, φίλοι και γνωστοί έχουν σοκαριστεί από τον θάνατο του 25χρονου, ο οποίος ξεψύχησε λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του μέσα στα κρατητήρια.

Μιλώντας στον Alpha, η αδελφή του Γιώργου Ζαντιώτη, Μαρία, σημείωσε: “Είμαι η Μαρία, αυτήν τη στιγμή που σας μιλώ, νιώθω απόγνωση και αγανάκτηση. Προσπαθώ να πάρω κάποιες απαντήσεις τόσες μέρες και δεν μπορώ να βρω μια άκρη. Τι έγινε εκείνες τις δύο ώρες μέσα στο τμήμα;  Το δελτίο Τύπου γιατί να ενημερώσει τα ΜΜΕ έξι ημέρες μετά κι έμεινε τόσο καιρό κρυφό;.. Σας ευχαριστώ όλους για τη συμπαράσταση που λαμβάνω μέσω της κοινωνικής δικτύωσης… Τόσες μέρες δεν μας έχουν αφήσει να δούμε τον Γιώργο, δεν μας έχουν επιτρέψει ακόμη, να τον πάρουμε και να τον κηδέψουμε, βρίσκεται ακόμη σε ένα ψυγείο μόνος του το τελευταίο αντίο”.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ ο 25χρονος είχε βγει να διασκεδάσει με την αδελφή του. Ξαφνικά ξεκινά καβγάς έξω από το νυχτερινό κέντρο και ο οδηγός ταξί καλεί την αστυνομία ισχυριζόμενος ότι τα δύο αδέλφια έχουν πιαστεί στα χέρια, κάτι που διαψεύδουν δικά τους πρόσωπα.

Η εργοδότρια του 25χρονου Γιώργου, Χριστίνα Γραμάτικα είπε στον ΣΚΑΪ: Μετά τη δουλειά έφυγε και πήγε εκεί πέρα για να βγουν με την αδελφή του έξω. Δεν μάλωσε με την αδελφή του, δεν είναι αλήθεια αυτό. Απλά όταν μιλάμε μια άλλη γλώσσα ακούγεται στου άλλους διαφορετικά. Μπορεί ο ταξιτζής να νόμιζε ότι μάλωναν. Δεν μάλωναν”.

Η ίδια, μιλώντας στο Mega, τόνισε: “Ήταν χρυσό παιδί. Οι πελάτες όλοι τον αγαπούσαν, όλο χαμογελαστός, όλο, όλο, όλο”.

Διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας στο Βούπερταλ με τα πανό να γράφουν “ήταν δολοφονία”. Το θέμα πήρε και πολιτικές διαστάσεις.

“Μιλάμε για θάνατο ο οποίος έγινε κατά τη στιγμή που κρατείτο σε αστυνομικό τμήμα. Έχει γίνει η νεκροψία, αλλά δεν έχουμε την έκθεση” είπε ο δικηγόρος της οικογένειας, Δημήτρης Κούρος.

Η Μαρία Ζαντιώτη, μιλώντας στο Open, περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές του αδελφού της και εξέφρασε τα ερωτήματα της οικογένειας για τη στάση της γερμανικής αστυνομίας μετά το περιστατικό: “Με αυτήν την εικόνα αφήνω τον αδελφό μου, μετά από ένα τέτοιο περιστατικό και ο αδελφός μου μετά από δύο ώρες μαθαίνω ότι δνε θα γυρίσει σπίτι… Είστε η κοπέλα από το περιστατικό; Λέω ναι. Έχουμε το τηλέφωνό σας, θα σας καλέσουμε εμείς… Τι έγινε μέσα σε αυτό το αστυνομικό τμήμα; Γιατί μετά από δύο ώρες του πήρανε αίμα; Γιατί έμεινε το θέμα τόσο καιρό κλειστό; Την ίδια μέρα στην εεφημερίδα είχε ανακοινωθεί ο θάνατος μάις κοπέλας που πέθανε από παθολογικά αίτια μέσα στο σπίτι της.

Λίγες ημέρες πριν ο άτυχος νεαρός άνδρας είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο στομάχι.Όταν η οικογένεια, μετά τον θάνατό του κλήθηκε να παραλάβει τα πράγματά του, από αυτά έλειπε το μπλουζάκι και το παντελόνι του.

Όπως σημείωσε η η αδελφή του: “Δεν υπήρχε η μπλούζα και το παντελόνι που φορούσε”.
Ο εισαγγελέας Βολφ Τίλμαν Μπάουμερτ απάντησε σε σχετικό ερώτημα του Οpen: “Καθώς υπήρχαν ενδείξεις ότι βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλ έγινε αιματοληψία από γιατρό στον χώρο των κρατητηρίων. Κατά τη διάρκεια της αιμοληψίας ο άνδρας έχασε ξαφνικά τις αισθήσεις του και χρειάστηκε να υποβληθεί σε ανάνηψη[…] Δυστυχώς η ανάνηψη ήταν ανεπιτυχής”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ