Μακρόν: Υποχρεωτική η τρίτη δόση του εμβολίου για τους άνω των 65 ετών

Η αναμνηστική δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό θα γίνει υποχρεωτική, τον Δεκέμβριο, για τους άνω των 65 ετών, όπως ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν σε τηλεοπτικό διάγγελμά του, το βράδυ της Τρίτης. Όπως εξήγησε ο Μακρόν, έτσι οι πολίτες αυτοί θα μπορούν να διατηρήσουν το υγειονομικό τους πάσο.

Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού και τα στοιχεία των νοσηλειών στα νοσοκομεία λόγω της Covid είναι ανησυχητικά και κάλεσε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατόν.

Ζήτησε την επιτάχυνση του εμβολιασμού με τις αναμνηστικές δόσεις για τους ηλικιωμένους και τους ευάλωτους πολίτες και είπε ότι μια τρίτη δόση θα δοθεί σε άτομα ηλικίας 50 έως 64 ετών, από τις αρχές Δεκεμβρίου.

Προειδοποίησε, επίσης, για την εμφάνιση ενός πέμπτου κύματος λοιμώξεων στην Ευρώπη και προέτρεψε τη μικρή μειονότητα των Γάλλων πολιτών που δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν.

“Εμβολιαστείτε. Εμβολιαστείτε για να προστατεύσετε τον εαυτό σας. Εμβολιαστείτε για να ζήσετε φυσιολογικά”, είπε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρόεδρος.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.