Γερμανία: Προσβλέπει στο καλό κλίμα των σχέσεων Μητσοτάκη – Σολτς

Το καλό κλίμα μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του καγκελάριου ‘Ολαφ Σολτς, επιβεβαίωσε σήμερα η Γερμανία, ενόψει της επίσκεψης του Γερμανού ηγέτη, στη Θεσσαλονίκη.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βόλφγκανγκ Μπούχνερ, αναφερόμενος στην επικείμενη περιοδεία του Σολτς στα Βαλκάνια, που αρχίζει την επόμενη Παρασκευή, δήλωσε σήμερα ότι με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη υπήρξε και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «μια πολύ καλή ανταλλαγή απόψεων» και θεωρούμε ότι «αυτή η εταιρική ανταλλαγή απόψεων θα συνεχιστεί και σε αυτό το ταξίδι».

Σχετικά με την περιοδεία του στα Βαλκάνια, η οποία θα ξεκινήσει την Παρασκευή από την Σερβία και το Κόσοβο και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο, με τη μετάβαση του καγκελάριου από τη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιείται και η Σύνοδος Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης,  και τη Βουλγαρία, ο κ. Μπούχνερ δήλωσε ότι αφορά «την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και τη γερμανική συνεισφορά για τη βελτίωση της περιφερειακής συνεργασίας και την υπέρβαση των διμερών εμποδίων».

Αντικείμενο των συνομιλιών «θα αποτελέσει βεβαίως και ο περαιτέρω συντονισμός με τους στενούς εταίρους και συμμάχους στην ΕΕ ή στο ΝΑΤΟ και με υποψήφιους προς ένταξη, για τις επιπλέον κοινές αντιδράσεις στη ρωσική πολεμική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας, προσέθεσε ο Γερμανός εκπρόσωπος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ