Γερμανία: Μετανιωμένος ο φοροφυγάς Χένες

Γερμανία: Μετανιωμένος ο φοροφυγάς Χένες

 

Συνέντευξη του Ούλι Χένες θα φιλοξενήσει αύριο η γερμανική εφημερίδα «Bild», στην οποία ο πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου «απολογείται» για την υπόθεση φοροδιαφυγής που κατηγορείται.

Το θέμα αποκάλυψε το περασμένο Σάββατο το περιοδικό «Focus». Δημοσίευμα του οποίου ανέφερε ότι ο Χένες έχει αποκρύψει καταθέσεις που διαθέτει στην Ελβετία, για να μην φορολογηθεί στη Γερμανία.

Όπως έγινε γνωστό, ο παράγοντας της Μπάγερν είχε πληροφορήσει τις Αρχές από τον περασμένο Ιανουάριο για την ύπαρξη του λογαριασμού στην ελβετική τράπεζα, επειδή θεωρούσε ότι Γερμανία και Ελβετία βρίσκονταν κοντά σε μια διακρατική συμφωνία, βάσει της οποίας θα απαλλασσόταν με απλό πρόστιμο.

Τα πράγματα όμως δεν πήγαν όπως προσδοκούσε, η συμφωνία δεν ολοκληρώθηκε λόγω εσωτερικών αντιδράσεων στη Γερμανία και τώρα ο Χένες κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.

Τα χρήματα, που σύμφωνα με πληροφορίες ανέρχονται σε 10 εκατομμύρια ευρώ, προέρχονται από την ατομική επιχειρηματική δραστηριότητα του Ούλι Χένες και δεν έχουν καμία σχέση με τη θέση του στην Μπάγερν.

«Συνειδητοποιώ ότι έχω κάνει ένα σοβαρό λάθος. Θέλω να απαλείψω το παρελθόν», δηλώνει στη συνέντευξή του η «παλιά δόξα» του γερμανικού ποδοσφαίρου, διαβεβαιώνοντας ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τις Αρχές και αποκλείοντας το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από τη θέση που κατέχει στην ομάδα της Βαυαρίας.

 

Δείτε το Βίντεο με το ρεπορτάζ της Deutsche Welle (στα αγγλικά):

 

Διαβάστε επίσης:

Ο φοροφυγάς φίλος της Μέρκελ

Απογοητευμένη η Μέρκελ από τον πρόεδρο της Μπάγερν

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ