Γερμανία: Λάθος η αλλαγή πολιτικής

Γερμανία: Λάθος η αλλαγή πολιτικής

 

«Θα ήταν λάθος να αλλάξουμε πολιτική εν μέσω κρίσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ, αναφερόμενος στην διαμάχη που πυροδότησε η δήλωση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ότι η ακολουθούμενη πολιτική, αν και κατά βάση σωστή, έχει για ορισμένες χώρες φθάσει στα όριά της.

«Πρέπει να συνεχίσουμε την εφαρμογή των πολιτικών μείωσης των ελλειμμάτων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ο κ. Μπαρόζο και η γερμανική κυβέρνηση έχουν την ίδια άποψη.

«Δεν υπάρχει διαφωνία», σημείωσε, για να προσθέσει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κοτχάους ότι δεν υπάρχει αντίφαση μεταξύ της γραμμής που ακολουθείται και των προτάσεων του Προέδρου της Κομισιόν.

Ο κ. Κοτχάους παραδέχθηκε ότι «για πολλές χώρες ο δρόμος αυτός είναι πολύ δύσκολος», αλλά διευκρίνισε ότι «αυτός είναι ο δρόμος που έχει αποφασίσει η Ευρώπη και ο οποίος στηρίζεται από την ευρεία πλειοψηφία».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων στις υπερχρεωμένες χώρες, ο Στέφεν Ζάιμπερτ υπενθύμισε ότι έξι δισεκατομμύρια ευρώ έχουν δεσμευθεί για αυτόν τον σκοπό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία αναμένεται να υποβάλει τις προτάσεις για την αξιοποίησή τους.

 

Διαβάστε επίσης:

Αντέδρασε το Βερολίνο στις δηλώσεις Μπαρόζο 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ