Γερμανία-“Η ΕΛ.ΑΣ. συγκαλύπτει βασανιστήρια”

Γερμανία-“Η ΕΛ.ΑΣ. συγκαλύπτει βασανιστήρια”

 

 

«Η ελληνική αστυνομία συγκαλύπτει τα βασανιστήρια των ληστών» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, που αναφέρεται στις καταγγελίες για κακοποίηση των τεσσάρων συλληφθέντων της ληστείας της Κοζάνης.

Η εφημερίδα ασκεί δριμεία κριτική τόσο στις ελληνικές αρχές όσο και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια.

Συγκεκριμένα γράφει:

«Οι οικογένειες των κρατουμένων και τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν φωτογραφίες που είχαν υποστεί επεξεργασία. Δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου αμφιβολίες ότι η αστυνομία προσπάθησε να κουκουλώσει τα βασανιστήρια. Στο ερώτημα γιατί η ελληνική αστυνομία προχώρησε σε δημοσίευση ρετουσαρισμένων φωτογραφιών ακόμα και ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, δεν είναι σε θέση να δώσει απάντηση».

Στη συνέχεια η γερμανική εφημερίδα αναφερόμενη στη στάση της Χρυσής Αυγής αναφορικά με το θέμα, τονίζει: «Κατανόηση για την τακτική των αστυνομικών αρχών δείχνει η Χρυσή Αυγή. Δημοσκοπήσεις και έρευνες μετά τις εκλογές έδειξαν ότι στην ελληνική αστυνομία είναι αρκετοί εκείνοι που επικροτούν το νεοναζιστικό κόμμα».

 

Ωστόσο, «το ερώτημα που εγείρει τη μεγαλύτερη ανησυχία στη δημόσια συζήτηση είναι το ερώτημα προς τα πού οδεύει η ελληνική νεολαία» αναφέρει η Welt ενώ κλείνει με την υπενθύμιση ότι: «πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών έλαβε ταχυδρομική επιστολή με μια σφαίρα».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ