Γερμανία: 700 ευρώ για το «Sieg Heil»

Γερμανία: 700 ευρώ για το «Sieg Heil»

 

Ποινικά κολάσιμος είναι ο ναζιστικός χαιρετισμός «Sieg Heil» από οργανωμένη ομάδα ή κόμμα ή οποιονδήποτε που θα το κάνει… δημόσια.

Ο εν λόγω χαιρετισμός, όπως επίσης και το «Heil Hitler» ή το να χαιρετίσει κάποιος ναζιστικά, προτάσσοντας το δεξί του χέρι, απαγορεύτηκαν στη Γερμανία, μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και την ήττα των ναζί, με τις παραγράφους 86 και 130 του γερμανικού Ποινικού Κώδικα.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ενός 21χρονου, ο οποίος συνελήφθη όταν υπό την επήρεια αλκοόλ, φώναξε «Sieg Heil» και χαιρέτισε ναζιστικά σε δρόμο, έξω από μία ντισκοτέκ στη Γερμανία. Στον νεαρό άνδρα, επιβλήθηκε από το δικαστήριο ποινή φυλάκισης 70 ημερών, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ για την κάθε μέρα. Το περιστατικό δημοσιοποίησε η εφημερίδα Giessener Allgemeine στις 16 Νοεμβρίου του 2012, και είχε συμβεί τον Μάρτιο του ίδιου χρόνου.

Σε έναν άλλον νεαρό, ηλικίας 20 ετών, επιβλήθηκε για τον ίδιο λόγο, ποινή φυλάκισης 20 ημερών, εξαγοράσιμη προς 30 ευρώ για την κάθε ημέρα, στις 7 Δεκεμβρίου του 2012.

Προκειμένου να αποφεύγουν τα «μπλεξίματα» με τον νόμο, οι Γερμανοί νεοναζί έχουν βρει άλλους τρόπους να εκφράζουν τον θαυμασμό τους προς τον Χίτλερ και το ναζιστικό καθεστώς, όπως το να φωνάζουν «88», από τα αρχικά του «Heil Hitler», καθώς το Η είναι το όγδοο γράμμα της αλφαβήτας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ