Γάζα: Σάλος με βίντεο Ισραηλινών στρατιωτών που προσπαθούν να καταστρέψουν ανθρωπιστική βοήθεια

Οργή προκαλούν τα βίντεο από τη Γάζα, στα οποία έχουν καταγραφεί Ισραηλινοί στρατιώτες να προσπαθούν να καταστρέψουν ανθρωπιστική βοήθεια.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα απαξιωτικά βίντεο τραβούν οι ίδιοι οι Ισραηλινοί στρατιώτες και δεν έχουν καμία σχέση με τη μάχη κατά της Χαμάς. Στα βίντεο φαίνονται να τραγουδούν ρατσιστικά συνθήματα, να προκαλούν φθορές σε εγκαταλελειμμένα σπίτια και καταστήματα και να καταστρέφουν ακόμη και ανθρωπιστική βοήθεια.

Στις επικρίσεις για τις εικόνες ντροπής, ο Ισραηλινός στρατός απαντά ότι πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά και υπόσχεται πειθαρχικές διώξεις. «Oι δυνάμεις μας επιχειρούν σύμφωνα με τις αξίες και το πνεύμα του ισραηλινού στρατού», ισχυρίζονται.

Πιέσεις να τερματιστεί ο πόλεμος

Αλλά και η επίσημη τακτική των Ισραηλινών να βομβαρδίζουν αδιακρίτως τη Γάζα, με αποτέλεσμα να γεμίζουν νεκρούς και τραυματίες τα νοσοκομεία και οι άστεγοι να ζουν τρομοκρατημένοι αντιμέτωποι με ανθρωπιστική κρίση, αυξάνει τις πιέσεις να τερματιστεί ο πόλεμος. Στον ΟΗΕ, κράτη άλλαξαν στάση και με ακόμη μεγαλύτερη πλειοψηφία η Γενική Συνέλευση ζήτησε κατάπαυση του πυρός. Ο ισραηλινός πρέσβης τους είπε να πάρουν τηλέφωνο τον αρχηγό της Χαμάς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ