Γάζα: Η ισλαμική τζιχάντ δημοσίευσε βίντεο με ομήρους που επικρίνουν τον Νετανιάχου

Νέο βίντεο με ομήρους που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας βλέπει το φως της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα σε αυτό διακρίνεται μία 77χρονη και ένα 13χρονο αγόρι οι οποίοι κρατούνται από την ισλαμική τζιχάντ.

Σύμφωνα με την  ΕΡΤ, οι δύο όμηροι φαίνεται να είναι καλά στην υγεία τους 34 μέρες αφότου έπεσαν στα χέρια της Χαμάς και της ισλαμικής τζιχάντ.

Όπως μεταδίδουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, στο βίντεο φέρονται να επικρίνουν τον Μπενιαμίν Νετανιάχου υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου εκείνοι να αφεθούν ελεύθεροι.

Η ισλαμική τζιχάντ ισχυρίζεται ότι είναι έτοιμη να αφήσει ελεύθερους τους δύο ομήρους για ανθρωπιστικούς και ιατρικύς λόγους, όταν υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι το Ισραήλ θα αρχίσει να εφαρμόζει τετράωρες παύσεις των πυρών σε περιοχές της βόρειας Γάζας κάθε μέρα, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως ήδη υπάρχουν αντιδράσεις από την κυβέρνηση του Ισραήλ που απορρίπτει το ενδεχόμενο τετράωρων παύσεων του πυρός με τον Μπεν Γκβιρ, τον ακροδεξιό υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας να λέει ότι «είναι ένα πολύ μεγάλο λάθος».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ