Γαλλία: Και… ηθοποιός ο νέος Πρωθυπουργός, Γκαμπριέλ Αττάλ – Ο ρόλος που θα παίξει στη σειρά «Askip»

Ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας, Γκαμπριέλ Αττάλ, θα πρωταγωνιστήσει σε ένα επεισόδιο του «Askip», μιας σειράς του France Televisions, για την καθημερινή ζωή των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στο επεισόδιο θα υποδυθεί τον εαυτό του, σε μια ιστορία που επικεντρώνεται στον σχολικό εκφοβισμό, σύμφωνα με πληροφορίες της Liberation.

Της Μαρίας Δεναξά

Πριν από λίγες εβδομάδες κι ενώ ήταν ακόμη υπουργός Παιδείας, ο Γκαμπριέλ Αττάλ συμμετείχε κρυφά σε ένα επεισόδιο με επίκεντρο το θέμα του σχολικού εκφοβισμού. Έπαιξε τον εαυτό του, σε έναν «πολύ συγκινητικό ρόλο», σύμφωνα με τη France Télévisions.

Καλεσμένος στην εκπομπή Sept à huit, ο Αττάλ είχε εκμυστηρευτεί τη δική του «δύσκολη εμπειρία» στο τέλος του Γυμνασίου:

«Ήταν ένας μαθητής του σχολείου που είχε δημιουργήσει ιστότοπο στον οποίο έπρεπε να δημοσιεύεις σχόλια σχετικά με τη σωματική εμφάνιση των μαθητών. Αυτό κράτησε αρκετούς μήνες και ήταν πολύ βίαιο», αφηγήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Στην ομιλία του ως Πρωθυπουργός, ο Γκαμπριέλ Αττάλ δεσμεύτηκε να συνεχίσει την πολιτική του για την καταπολέμηση του εκφοβισμού στα σχολεία, τη στιγμή που η επικαιρότητα έχει σημαδευτεί από δύσκολες περιπτώσεις εκφοβισμού όπως είναι οι αυτοκτονίες του Λούκας και της Λίντσεϊ.

Η προβολή του επεισοδίου στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Γάλλος πρωθυπουργός, δεν έχει ακόμα προγραμματιστεί.

Ο πρόσφατος διορισμός του στον πρωθυπουργικό θώκο έχει θέσει το επεισόδιο σε «αναμονή», σύμφωνα με την παραγωγή. Ωστόσο είναι πολύ πιθανό να προβληθεί στις 31 Ιανουαρίου, ημέρα καταπολέμησης της βίας κατά των παιδιών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ