Θεσσαλονίκη: 50χρονος εξαπατούσε υποψήφιους αγοραστές αυτοκινήτων με κέρδη 172.640 ευρώ – Η δράση του στην Γερμανία και η σύλληψη

Χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί σε έναν 50χρονο Κύπριο που έμενε στην Θεσσαλονίκη και ο οποίος έχει διαπράξει μεγάλες απάτες στην Γερμανία. Εις βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των γερμανικών Αρχών.

Ο 50χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανιζόταν ως διευθυντής εταιρείας που δραστηριοποιούνταν στην παράδοση επιβατικών αυτοκινήτων ως μεσάζων. Εξαπατούσε υποψήφιους αγοραστές με το πρόσχημα ότι θα τους παραδώσει τα οχήματα που πωλούνταν μέσω διαδικτυακών πλατφορμών. Ωστόσο έπαιρνε τα χρήματα και φυσικά δεν παρέδιδε ποτέ τα οχήματα. Η δράση του αφορά στο διάστημα από  3 Σεπτεμβρίου έως 17 Σεπτεμβρίου 2020 στο Βερολίνο. Από τις απάτες αποκόμισε 172.640 ευρώ.

Πώς συνελήφθη

Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων, όπου έπειτα από μεθοδευμένη έρευνα που διενεργήθηκε, εντοπίστηκε κατοικία στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, που τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση. Έτσι, το πρωί της Πέμπτης ο καταζητούμενος συνελήφθη.

Αμέσως ενημερώθηκε το Τμήμα Εκδόσεων Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης και κατόπιν προφορικής εντολής της Αντιεισαγγελέως Εφετών ο καταζητούμενος συνελήφθη και εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ