Γαλλία: Η Μόνα Λίζα στις διαδηλώσεις για το όριο συνταξιοδότησης

Ακροβατεί η μαχητικότητα των διαδηλωτών στην Γαλλία, που κατεβαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα σχέδια του προέδρου Μακρόν να ανεβάσει κατά δύο χρόνια το όριο συνταξιοδότησης, καθώς στις σημερινές κινητοποιήσεις, οι διαδηλωτές εισέβαλαν στο Λούβρο και έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στην Μόνα Λίζα.

Την πρωτοβουλία είχε το Τμήμα Πολιτισμού της CGT (Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων) μέλη της οποίας στάθηκαν μπροστά στον διάσημο πίνακα του Ντα Βίντσι με τις σημαίες τους και φώναξαν συνθήματα, ενώ στη συνέχεια ανάρτησαν το βίντεο στο Twitter.

 

Περισσότεροι από 1.000.000 άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους σήμερα στην Γαλλία, καθώς οι κινητοποιήσεις μπαίνουν πλέον στον τρίτο τους μήνα. Μέχρι σήμερα στην Γαλλία το όριο συνταξιοδότησης είναι τα 62 έτη.  Η Αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα στο Παρίσι, ενώ μικροσυμπλοκές σημειώθηκαν στη Νάντη.  Σε όλη τη χώρα σήμερα πραγματοποιήθηκαν πάνω από τις 260 διαδηλώσεις. Οι περισσότερες ήταν ειρηνικές.

«Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει υπόψη την αντίδραση. Βλέποντας τόσους πολλούς ανθρώπους στους δρόμους, δυσκολεύονται πολύ να εξηγήσουν και να περάσουν τη μεταρρύθμισή τους» δήλωσε ο επικεφαλής του συνδικάτου CFDT, Λοράν Μπέργκερ, στην κεφαλή της πορείας στο Παρίσι.

 

Νέες κινητοποιήσεις έχουν εξαγγελθεί για το  ερχόμενο Σάββατο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ