Γαλλία- Εκκενώνονται σχολεία

Η αστυνομία προβαίνει κατεπειγόντως στην απομάκρυνση όλων όσοι βρίσκονταν μέσα σε σχολεία στην περιοχή όπου βρίσκονται οι «τζιχαντιστές», οι οποίοι είναι ύποπτοι για την επίθεση στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo και καταδιώκονται από τις αρχές, είπαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η επιχείρηση αυτή αφορά περίπου 200 μαθητές σε ένα νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο στη Νταμαρτέν αν Γκελ, την πόλη όπου βρίσκονται οι αδελφοί Κουασί με μια όμηρο που κρατούν, καθώς και εργαζόμενους σε ένα άλλο σχολικό ίδρυμα στη γειτονική πόλη Μιτρί-Μαρί.

Σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών, οι δυνάμεις επιβολής της τάξης επιδιώκουν να «αρχίσουν διάλογο» με τους δύο τζιχαντιστές.

Η καταδίωξη των αδελφών Κουασί φάνηκε να εισέρχεται σήμερα στην τελική φάση, με επίλεκτες δυνάμεις της χωροφυλακής να τους περικυκλώνουν λίγο πριν από τις 10:00 (ώρα Ελλάδας) στην Νταμαρτέν αν Γκελ, μια μικρή πόλη περίπου 40 χλμ. βορειοανατολικά του Παρισιού.

Οι δύο άνδρες κατηγορούνται για τη σφαγή 12 ανθρώπων στην εφημερίδα Σαρλί Εμπντό προχθές Τετάρτη, την πιο αιματηρή επίθεση αυτού του είδους στη Γαλλία τα τελευταία πενήντα χρόνια.

Το υπουργείο Εσωτερικών κάλεσε τους κατοίκους αυτής της κοινότητας 8.000 κατοίκων, η οποία βρίσκεται περίπου είκοσι χιλιόμετρα από το διεθνές αεροδρόμιο Ρουασί, να παραμείνουν στα σπίτια τους. Στο αεροδρόμιο, ορισμένες πτήσεις καθυστερούσαν.

Στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί ελεύθεροι σκοπευτές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ