Γαλλία: «Είναι τρελός, με πυροβόλησε» τα τελευταία λόγια του 17χρονου Ναέλ

Νέα στοιχεία για την δολοφονία του 17χρονου Ναέλ από πυρά αστυνομικού, στο Ναντέρ στην Γαλλία, έρχονται στη δημοσιότητα. Ο δεύτερος επιβάτης του οχήματος του 17χρονου μίλησε στην «Le Parisien» και αναφέρθηκε αναλυτικά στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στις 27 Ιουνίου, ενώ αποκάλυψε και τα τελευταία λόγια του εφήβου.

Γαλλία: Ειρηνικές διαδηλώσεις μετά την επίθεση σε δήμαρχο – 20 εκατ. ευρώ οι ζημιές στα μέσα μεταφοράς του Παρισιού

Ενώ ο τρίτος επιβάτης στο αυτοκίνητο παραδόθηκε στην αστυνομία για να δώσει την κατάθεσή του, ο δεύτερος επιβάτης στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, έδωσε την εκδοχή του για τα γεγονότα στην Le Parisien, την Δευτέρα 3 Ιουλίου. Ο 14χρονος θυμάται την ημέρα της τραγωδίας.

Το πρωί της 27ης Ιουνίου, ο Ναέλ, οδηγώντας μια κίτρινη Mercedes-Benz A-Class, πέρασε από τον 14χρονο Άνταμ καθώς πήγαινε στο σχολείο. Ο Ναέλ, που τον θεωρούσε ως τον «μεγάλο αδελφό του από την γειτονιά», προσφέρθηκε να τον μεταφέρει με το αυτοκίνητο στο γυμνάσιο για να δώσει εξετάσεις. Ο έφηβος κάθισε στο πίσω κάθισμα, επιμένοντας ότι δεν ήξερε ότι ο Νάελ δεν είχε δίπλωμα οδήγησης. Ο πατέρας του Άνταμ, Τζορτζ, το επιβεβαιώνει.

Γαλλία: Νεκρός 24χρονος πυροσβέστης – Πέθανε ενώ έσβηνε φωτιά κατά τη διάρκεια επεισοδίων

Στον δρόμο, δύο αστυνομικοί με μοτοσικλέτες ζήτησαν από τον οδηγό της Mercedes να σταματήσει, αλλά ο Νάελ αρνήθηκε. Το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε λόγω του μποτιλιαρίσματος και οι δύο αστυνομικοί πήραν θέση στο αριστερό μέρος του οχήματος. Η υπόλοιπη σκηνή τραβήχτηκε και δημοσιεύτηκε στα social media.

Σύμφωνα με τον Άνταμ, οι αστυνομικοί στη συνέχεια έστρεψαν τα όπλα στον Νάελ. Σύμφωνα με πληροφορίες, δέχτηκε «περίπου τρία χτυπήματα και προσπάθησε να προστατεύσει το κεφάλι του». Στη συνέχεια, ο έφηβος έβγαλε το πόδι του από τα φρένα του αυτοκινήτου, «μάλλον από πανικό, προσπαθώντας να προστατευτεί». Ο Άνταμ θυμάται ότι ο Νάελ δεν ήθελε να φύγει, απλά έβγαλε το πόδι του από τα φρένα, καθώς χτυπήθηκε στο κεφάλι.

Το αυτοκίνητο προχώρησε μόνο του. Ήταν ένα αυτόματο. Και ο αστυνομικός είπε στον συνάδελφό του να πυροβολήσει. Το όπλο έπεσε. Ο Άνταμ αποκάλυψε στην Le Parisien τα τελευταία λόγια του Νάελ. Αφού τον πυροβόλησαν, ο 17χρονος φέρεται να είπε: «Είναι τρελός, με πυροβόλησε».

«Δεν υπήρχε αίμα, αλλά έγερνε στη μία πλευρά», λέει ο μαθητής. Στη συνέχεια, ο Άνταμ συνελήφθη από την αστυνομία. «Βρέθηκα στο έδαφος. Είπα (στον αστυνομικό) ότι δεν είχα κάνει τίποτα, και μου είπε, “Σκάσε”. Μετά μου πέρασε χειροπέδες», δήλωσε ο Άνταμ.

Η «Le Parisien» επισημαίνει ότι αυτή η μαρτυρία αντιστοιχεί με αυτήν του 17χρονου νεαρού, ο οποίος καθόταν στη θέση του συνοδηγού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ