Φόρος τιμής από τον Μπάιντεν στους Αμερικανούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν στην Καμπούλ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, συνοδευόμενος από την Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν, ταξίδεψε στην Αεροπορική Βάση Ντόβερ για να αποτίσει φόρο τιμής στους Αμερικανούς στρατιώτες, που σκοτώθηκαν στην επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, την περασμένη εβδομάδα.

Κατά την επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας του ISIS έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ την Πέμπτη σκοτώθηκαν περίπου 100 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και 13 Αμερικανοί στρατιώτες.

Ο Μπάιντεν αναμένεται να υποδεχτεί τα φέρετρα των Αμερικανών στρατιωτών, τα οποία μεταφέρονται με αεροπλάνο στις ΗΠΑ.

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - Αμερικανοί στρατιώτες
Παρούσες αναμένεται να είναι και οι οικογένειες των θυμάτων.

Η επίθεση της Πέμπτης, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το ISIS-K, το αφγανικό παράρτημα του Ισλαμικού Κράτους, ήταν η πιο αιματηρή για τις αμερικανικές δυνάμεις που υπηρετούν στο Αφγανιστάν την τελευταία δεκαετία.

Η επίθεση σημειώθηκε στην πύλη του αεροδρομίου όπου χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στην προσπάθειά τους να φύγουν από τη χώρα.

Η κατάσταση που επικρατεί στο Αφγανιστάν μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν στις 15 Αυγούστου αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για την εξωτερική πολιτική του Αμερικανού προέδρου από τότε που ανέλαβε την εξουσία.

BIDEN - JILL - Μπάιντεν- Τζιλ

Ο Μπάιντεν έχει δεσμευτεί ότι θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Χθες ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε δύο ενόπλους του ISIS-K με επίθεση drone στο Αφγανιστάν.

Χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε συνάντηση με τους συμβούλους του σε θέματα ασφάλειας. Αμέσως μετά, σε ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι οι στρατιωτικοί διοικητές τον ενημέρωσαν ότι μια νέα επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ είναι «πολύ πιθανόν» να συμβεί «εντός των επόμενων 24-36 ωρών».

JO BIDEN - BASE - Νεκροί - Καμπούλ

Στο μεταξύ λίγα λεπτά μετά τις 17.00 τοπική ώρα Αφγανιστάν, υπάρχουν αναφορές από τα διεθνή ΜΜΕ για νέα έκρηξη στην Καμπούλ.

Πηγή φωτό: AP

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ