Φονικός σεισμός στο Μαρόκο – Ελληνίδα στο enikos.gr: «Η καταστροφή είναι τεράστια – Κουνηθήκαμε παρά πολύ»

Την ώρα που οι αρχές μετρούν τις πληγές τους στο Μαροκο μετά τον φονικό σεισμό, μια Ελληνίδα που ζει μόνιμα στην χώρα περιγράφει στο enikos.gr τις δραματικές στιγμές που έζησε αλλά και τις εικόνες της τραγωδίας στην ευρύτερη περιοχή.

Μαρόκο: Τουλάχιστον 2.012 νεκροί – Αγωνιώδεις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό επιζώντων

του Μίλτου Σακελλάρη

Η Γιώτα Μαντζώρου που ζει στο Μαρόκο μαζί με την οικογένεια της είπε αρχικά στο enikos.gr πως: «Εγώ μένω στο Ραμπάτ. Η κατάσταση είναι τραγική. Έχει παρά πολλούς νεκρούς. Ο αριθμός θα αυξηθεί. Είναι χιλιάδες. Έχουν βρει πάνω από 1.000 τραυματίες που είναι πολύ σοβαρά και κινδυνεύουν και αυτοί. Συνεχίζουν τις αναζητήσεις μέσα στα συντρίμμια. Έλληνες στο Μαρακές δεν υπάρχουν πολλοί. Δυο άτομα ήταν εκεί και γνωρίζουμε ότι είναι καλά στην υγεία τους».

Μαρόκο: Τριήμερο εθνικό πένθος για τον φονικό σεισμό – Τον απόλυτο τρόμο περιγράφουν οι Έλληνες που ήταν στην χώρα

Η ίδια περιγράφει πως έζησε τον σεισμό μαζί με τον γιο της: «Ήμασταν έξω στον κήπο. Ο γιος μου είχε φίλους εδώ. 12 και κάτι τη νύχτα άρχισε να κουνιέται το τραπέζι. Εγώ ήμουν στην κουζίνα. Έρχεται ο γιος μου και μου λέει σεισμός. Άρχισαν να φεύγουν άνθρωποι από τα μαγαζιά. Στο Μαρακές έγινε χαμός ειδικά στα νότια που ήταν το επίκεντρο. Έχει μεγάλες καταστροφές. Σίγουρα έχει κι άλλους νεκρούς. Μέσα σε μια μέρα βρήκαν 1.000 και έχει παρά πολλά ερείπια»

Όπως εξηγεί στο enikos.gr, η καταστροφή λόγω του σεισμού είναι γύρω στα 300 χιλιόμετρα νότια του Μαρακές. «Εκεί υπάρχουν παρά πολλά χωριά που έχει επηρεάσει ο σεισμός. Έχει μετασεισμούς. Είχε 30 μετασεισμούς. Ανησυχούμε… Οι Έλληνες που ήταν εκεί έχουν φύγει. Από την κοινότητα έμαθα πως όλοι οι Έλληνες είναι καλά».

«Εγώ είμαι παρά πολλά χρόνια εδώ παντρεύτηκα εδώ ο σύζυγός μου είναι Μαροκινός και ζω εδώ. Η ζωή είναι παρά πολύ καλή για αυτούς που έχουν τα μέσα να ζουν καλά. Η περιοχή που επηρεάστηκε είναι η πιο τουριστική πόλη. Είχε 20 Έλληνες τουρίστες που ήταν για διακοπές στο Μαρακές. Μιλάμε για μεγάλη καταστροφή», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μαντζώρου.

Σημειώνεται πως στους 2.012 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών στο Μαρόκο όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, κατά τον νεότερο προσωρινό απολογισμό της τραγωδίας. Ο αριθμός των τραυματιών φτάνει τους 2.059 – εκ των οποίων 1.404 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση – από την σεισμική δόνηση των 6,9 βαθμών που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής και το επίκεντρο της οποίας βρισκόταν στην επαρχία Αλ Χαούζ, νοτιοδυτικά της τουριστικής πόλης Μαρακές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ