Φονικό στο Facebook Live: Ζευγάρι ομοφυλόφιλων γυναικών σκότωσε την πρώην σύντροφο

Άγρια αντιπαράθεση ανάμεσα σε δύο γυναίκες και την πρώην σύντροφο της μίας από αυτές οδήγησε στον θανάσιμο τραυματισμό αυτής, όπως κατεγράφη στο Facebook Live. Σύμφωνα με το WPEC του δυτικού Παλμ Μπιτς, η 19χρονη Leniquea Byrd και η 21χρονη Aniyah Thomas,κατηγορούνται για δολοφονία δεύτερου βαθμού σχετικά με τον πυροβολισμό της 27χρονης Nitekka Lennear στην κεντρική Φλόριντα το βράδυ της Τρίτης. Η Thomas και η Lennear είχαν σχέση για έναν χρόνο στο παρελθόν αλλά η σχέση τους τελείωσε τον Ιούλιο έπειτα από ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας. Η 21χρονη τώρα είχε σχέση με την Byrd.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους, στο βίντεο που έχουν στην κατοχή τους απεικονίζεται η Byrd να πυροβολεί τη Lennear εννέα φορές, ενώ η Thomas παρακινεί τη νέα αγαπημένη της να πυροβολήσει την πρώην σύντροφό της. Η αστυνομία σημείωσε πως η Lennear είχε πάει μαζί με τη σύντροφό της στο σπίτι όπου διέμεναν οι Byrd και Thomas να ζητήσει τον λόγο για μια ανάρτηση στο Facebook. Η σύντροφος της Lennear που δεν κατονομάζονται παρείχε στις Αρχές το βίντεο από το Facebook Live όπου καταγράφεται ο φόνος. Όπως μετέδωσε το τοπικό WKMG, η σύντροφος του θύματος είπε στην αστυνομία ότι τα δύο ζευγάρια μάλωναν για μια ανάρτηση στο Facebook και για “αλλαγή κατάστασης” στο Facebook. Στο βίντεο καταγράφεται η στιγμή που η Lennear βγαίνει από το όχημα και προχωρεί στο οικοδομικό συγκρότημα για να αντιμετωπίσεις τις Thomas και Byrd. Αφού η Lennear μιλά στο ζευγάρι, η Thomas άρχισε να φωνάζει στην Byrd, “ριξ΄της, ριξ’ της”, σύμφωνα με το WKMG.

Η σύντροφος της Lennear είπε ότι τότε άκουσε πολλούς πυροβολισμούς και βρήκε τη Lennear να κείτεται στη βάση της σκάλας στο συγκρότημα διαμερισμάτων, σύμφωνα με την αστυνομία. Αρκετοί άλλοι άνθρωποι στο σημείο κάλεσαν την Άμεση Δράση αφού άκουσαν τους πυροβολισμούς. Οι Byrd και Thomas έσπευσαν να φύγουν από το σημείο μετά το περιστατικό ενώ η αστυνομία που έφθασε βρήκε τη Lennear να φέρει αρκετά τραύματα από σφαίρες και τη μετέφερε στο νοσοκομείο όπου διεγνώσθη ο θάνατός της. Σύμφωνα με τη Florida Today, οι δύο γυναίκες ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν την Τετάρτη έπειτα από αρκετές πληροφορίες για τη φερόμενη εμπλοκή τους στο Facebook Live όπου μετέδωσε τον φόνο της πρώην συντρόφου της Thomas. Λόγω μαρτυριών, του οπτικού υλικού και άλλων απτών αποδείξεων που εντοπίστηκαν στο οικοδομικό συγκρότημα, οι Αρχές καθόρισαν ότι ήταν η Byrd που πυροβόλησε και η Thomas εκείνη που παρακίνησε στην πράξη, φωνάζοντας στο βίντεο “ριξ’ της”.

Στη διάρκεια των ανακρίσεων, η Thomas αρχικά είπε ότι δεν γνώριζε τι συνέβη πριν από τους πυροβολισμούς καθώς μάλωνε με τη σύντροφο της Lennear. Όπως μετέδωσε το Newsweek, η αστυνομία ανέφερε πως η Thomas, αφού οι αστυνομικοί της έδειξαν το βίντεο στο Facebook Live, παραδέχτηκε πως είπε στη φίλη της να πυροβολήσει τη Lennear. Η Byrd φέρεται να αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τον πυροβολισμό. Σύμφωνα με τη Florida Today, ο εισαγγελέας θα αποφασίσει για τις κατηγορίες που θα βαρύνουν τις δύο γυναίκες, ενώ θα ερευνηθούν και ενδεχόμενοι ισχυρισμοί για αυτοάμυνα.

News 6 – ClickOrlando.com · 911 call: Woman tells girlfriend to fatally shoot ex during fight, police say

Με πληροφορίες από το knewz.com, Οι φωτό από τη Florida Today

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ