Φίλιππος Λιακουνάκος: Συνελήφθη στις ΗΠΑ για φερόμενη απάτη με bitcoin

Συνελήφθη στις ΗΠΑ ο Φίλιππος Λιακουνάκος, γιος του Θωμά και της Νατάσας Λιακουνάκου, καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε απάτη με bitcoin ύψους 500.000 δολαρίων.

«Ένας 23χρονος άνδρας κατηγορείται στο Λας Βέγκας για μια πολύπλοκη απάτη με bitcoin, σύμφωνα με τις αρχές, με την οποία απέσπασε έως και 500.000 δολάρια από έναν αρχάριο επενδυτή κρυπτονομισμάτων» αναφέρει δημοσίευμα της Las Vegas Review-Journal.

Και συνεχίζει: «Ο Φίλιππος Λιακουνάκος κρατήθηκε τη Δευτέρα στο Κέντρο Κράτησης της κομητείας Clark με την κατηγορία της κλοπής ποσού άνω των 100.000 δολαρίων, της χρήσης ταυτότητας άλλου προσώπου για την πρόκληση οικονομικής ζημίας και της παράνομης κακουργηματικής πράξης με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή μεταφορά δεδομένων υπολογιστή».

«Στο ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση σημειώνεται ότι η αστυνομία τον αναγνώρισε με τη βοήθεια μιας ταυτότητας της πολιτείας της Φλόριντα. Ένας ντετέκτιβ της αστυνομίας του Λας Βέγκας έγραψε στο ένταλμα σύλληψης για τον Λιακουνάκο ότι το θύμα της υπόθεσης, το όνομα του οποίου έχει κρατηθεί κρυφό από την αστυνομία, ενημέρωσε το Κέντρο Καταγγελιών για Εγκλήματα Διαδικτύου τον Νοέμβριο του 2020 ότι έπεσε θύμα απάτης με bitcoin» αναφέρεται ακόμη στο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τη Las Vegas Review-Journal, το θύμα είπε στην αστυνομία ότι τον προσέγγισε ένας συνεργάτης του που γνώριζε μέσω του Telegram και ότι οι δύο τους συμφώνησαν σε μια συναλλαγή σε bitcoin. Στη συνέχεια, το θύμα μετέφερε 500.000 δολάρια σε bitcoin, τα οποία περιλάμβαναν 50.000 δολάρια για αμοιβή του πωλητή, στον συνεργάτη του, σε αντάλλαγμα χρημάτων.

Σύμφωνα με το θύμα, την επόμενη ημέρα, όταν επικοινώνησε με τον συνεργάτη του για τη συναλλαγή, το άτομο δεν είχε ιδέα για το τι του έλεγε. Τότε κατάλαβε ότι είχε μεταφέρει τα χρήματα σε έναν απατεώνα που εμφανιζόταν ως ο συνεργάτης του.

«”Επανεξέτασα τη συναλλαγή στο δημόσιο blockchain και παρατήρησα ότι τα bitcoin μετακινήθηκαν γρήγορα με αυτό που είναι ευρέως γνωστό ως ”peeling”(σσ. όρος που αναφέρεται σε μια μέθοδο ξεπλύματος μεγάλων ποσών κρυπτονομισμάτων μέσω μιας σειράς συναλλαγών) για να είναι αδύνατο να εντοπιστεί πού πήγαιναν τα bitcoins”, έγραψε ένας ντετέκτιβ στο ένταλμα», συνεχίζει το δημοσίευμα.

«Τον Δεκέμβριο, το θύμα επικοινώνησε με την αστυνομία για να πει ότι ο απατεώνας είχε επικοινωνήσει ξανά μαζί του μέσω Telegram στο πλαίσιο μιας προτεινόμενης συναλλαγής bitcoin ύψους 999.900 δολαρίων. Το θύμα έλαβε ένα email από τον απατεώνα και αυτό με τη σειρά του επέτρεψε στην αστυνομία να βγάλει διάφορα εντάλματα έρευνας, που τελικά οδήγησαν τους ντετέκτιβ στην έκδοση του εντάλματος για τον Φίλιππο Λιακουνάκο» αναφέρει το αμερικανικό site.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ