“Εξασφαλίσεις” για τους Ευρωπαίους εμπειρογνώμονες στην Ελλάδα ζητά η Κομισιόν

Την άποψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ότι οι Ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες που απασχολούνται στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του ελληνικού προγράμματος, πρέπει να απολαμβάνουν κάποιων «εξασφαλίσεων», εξέφρασε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο κ. Σχοινάς σχολιάζοντας το γεγονός ότι έξι μέλη του Συμβουλίου των Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ (εκ των οποίων τρία μέλη είχαν διοριστεί από το EuroWorking Group και κατάγονται από την Ισπανία, τη Σλοβακία και την Ιταλία), κλήθηκαν να απολογηθούν στον εισαγγελέα Διαφθοράς, σημείωσε: «Για μας, πρέπει να εξασφαλιστούν ικανοποιητικά περιθώρια λειτουργίας σε όλους τους Ευρωπαίους εμπειρογνώμονες που βοηθούν την Ελλάδα να βελτιώσει την οικονομία της και να βρει τον δρόμο της πίσω στην ανάπτυξη». Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν διευκρίνισε ότι υπάρχει πλήρης σεβασμός ως προς τις δικαστικές διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Επιπλέον, όταν τον ρώτησαν για το αίτημα του Eurogroup, σύμφωνα με το οποίο οι Ευρωπαίοι υπάλληλοι πρέπει να απολαμβάνουν κάποιου είδους ασυλίας στο καινούριο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, ο κ. Σχοινάς δεν θέλησε να αναφερθεί σε συγκεκριμένα εκκρεμή σημεία του ελληνικού προγράμματος, τα οποία βρίσκονται αυτήν τη στιγμή υπό διαβούλευση.

Σημειώνεται ότι Ευρωπαίος αξιωματούχος εξηγούσε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι στους κόλπους των Βρυξελλών υπάρχουν ανησυχίες ότι εφόσον δεν διευθετηθεί το ζήτημα, κανένα στέλεχος των ευρωπαϊκών οργάνων δεν θα επιθυμεί να αποσταλεί στην Ελλάδα και έτσι θα υπονομευθεί η επιτυχία τoυ νέου Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων.

Γι’ αυτό, το Eurogroup ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές στη νομοθεσία, ώστε αντίστοιχες διώξεις να μην επαναληφθούν στο μέλλον, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ζάιμπερτ: Οι σχέσεις μας με την Τουρκία μπορούν να αντέξουν τις διαφορές μας

Αυτή είναι η βουλευτής του κόμματος της Μέρκελ που ψήφισε “όχι” για τους Αρμένιους

Focus: Δεν είναι αναγκαίο το “κούρεμα” το ελληνικού χρέους

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ