Εξαρθρώθηκε φιλοναζιστική οργάνωση στην Ιταλία – Αρχηγός η «Αρχιλοχίας του Χίτλερ» – ΦΩΤΟ

Σε μια επιχείρηση που ονομάστηκε “Μαύρες Σκιές” η ιταλική αστυνομία εξάρθρωσε εν τη γενέσει της τη φιλοναζιστική, ξενοφοβική και αντισημιτική οργάνωση “Εθνικοσοσιαλιστικό Ιταλικό Κόμμα των Εργατών”. Αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι η σημαντική παρουσία και ο ρόλος των γυναικών σ’ αυτήν. Κατά την επιχείρηση της ασφάλειας της Καλτανισέτα, συνελήφθησαν 19 άτομα σε όλη την επικράτεια της Ιταλίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, στα ιδεώδη της οργάνωσης είχαν προσηλυτισθεί πολλές γυναίκες οι οποίες μάλιστα διαδραμάτιζαν κεντρικό ρόλο στα όργανά της.

Μεταξύ των ηγετικών στελεχών, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι η 48χρονη υπάλληλος, Αντονέλα Παβίν, με σύζυγο και παιδιά, που την είχαν συνεπάρει οι ναζιστικές ιδέες και συμμετείχε στην εθνική επιτροπή του “Εθνοσοσιαλιστικού Ιταλικού Κόμματος των Εργατών” και είχε λευκό ποινικό μητρώο. Η ίδια αυτοαποκαλείτο “Αρχιλοχίας του Χίτλερ” και αποστολή της ήταν η στρατολόγηση και η διάδοση της ναζιστικής και ξενοφοβικής ιδεολογίας του κόμματος.

Οι Αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνες στην κατοικία της ενώ στο υλικό που κατασχέθηκε έχουν ανακαλυφθεί επιγραφές με τη σβάστικα, με αντισημιτικά συνθήματα και ναζιστικές σημαίες. Επίσης, η ίδια χρησιμοποιούσε ένα ρωσικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να μην γίνονται αντιληπτοί και αποδείχθηκε πως είχε συμμετάσχει σε εκδηλώσεις της άκρας δεξιάς στο Βένετο. Το απίστευτο είναι πως η ίδια δρούσε με τέτοια μυστικότητα, που ακόμη και οι οικείοι της αγνοούσαν την πολιτική της δραστηριότητα αλλά και το πάθος της με τον Χίτλερ.

Εκτός από την “Αρχιλοχία”, σημαντική θέση στην οργάνωση κατείχε και η επονομαζόμενη “Μις Χίτλερ”, η 26χρονη Φραντσέσκα Ρίτσι, κάτοικος του Πότσο ντ’ Άντα στο Μιλάνο, η οποία σύμφωνα με τις Αρχές είχε λάβει μέρος ως ομιλήτρια σε συνέδριο ακροδεξιών στη Λισσαβώνα το καλοκαίρι.

Στόχος του συνεδρίου ήταν να δημιουργηθεί ένα ακροδεξιό δίκτυο μεταξύ εθνικοσοσιαλιστών στην Πορτογαλία, την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία. Επίσης είχε συμμετάσχει στον διαδικτυακό διαγωνισμό του ρωσικού μέσου κοινωνικής δικτύωσης “VK”, κερδίζοντας τον τίτλο «Μις Χίτλερ 2019». Χαρακτηριστικό της το τατουάζ με τον ναζιστικό αετό στην πλάτη.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, μία φίλη της την είχε ειδοποιήσει πως η αστυνομία βρίσκεται στα ίχνη της οργάνωσης, έπειτα από ενημέρωση που είχε από “πληροφοριοδότη” της μέσα στην αστυνομία, που αργότερα οι διωκτικές Αρχές εντόπισαν στο πρόσωπο ενός ανώτερου υπαλλήλου του αρχηγείου της αστυνομίας στο Τορίνο.

Στην οργάνωση αυτή συμμετείχε και άλλη μία γυναίκα, στο Καλντιέρο της Βερόνα, στην κατοικία της οποίας εντοπίσθηκε το καταστατικό πρόγραμμα της ομάδας, έγγραφα και διαδικτυακό υλικό, φιλοναζιστικά αντικείμενα, σημαίες με τη σβάστικα και ναζιστικά βιβλία, ενώ το ενδιαφέρον στις έρευνες έχει προκαλέσει κaι ένα ζεύγος από τη Σικελία, ο άνδρας 42 ετών και η γυναίκα 40. Ένας από τους συλληφθέντες είχε στην κατοχή του ένα όπλο και από τα έγγραφα προκύπτει πως η οργάνωση σκόπευε να πραγματοποιήσει επίθεση κατά της ομοσπονδίας των παρτιζάνων μαχητών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ANPI.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Corriere.it, Repubblica.it, lettoquotidiano.it

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ