Εύα Καϊλή: Ο σύντροφός της ζητούσε από ευρωβουλευτές να παρέμβουν υπέρ του Κατάρ – Αποκαλυπτικό email

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με την υπόθεση διαφθοράς στην οποία φέρεται να εμπλέκεται η Εύα Καϊλή. Κομβικός φαίνεται πως ήταν ρόλος του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι ζητούσε από ευρωβουλευτές να παρεμβαίνουν υπέρ του Κατάρ.

Εύα Καϊλή: Κύπριος ευρωβουλευτής καταγγέλλει ότι τον προσέγγισε για τροπολογίες υπέρ του Κατάρ

Το MEGA παρουσίασε ένα email που εστάλη από τον ευρωβουλευτή για τον οποίο εργαζόταν ο σύζυγος της Εύας Καϊλή. Το email αυτό καλούσε τους ευρωβουλευτές από το ευρωσοσιαλιστικό κόμμα να καταψηφίσουν τροπολογία ψηφίσματος που ανέφερε ότι το Μουντιάλ δόθηκε στο Κατάρ από τη FIFA με δωροδοκία και διαφθορά.

«Εν όψει της σημερινής ψηφοφορίας για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA στο Κατάρ, θα ήθελα να επαναλάβω τη θέση μου στην χθεσινή συνάντηση της ομάδας μας, ζητώντας σας, να καταψηφίσετε στην ψηφοφορία. Στην τροπολογία υποστηρίζεται ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο δόθηκε στο Κατάρ από τη FIFA, μέσω δωροδοκίας και διαφθοράς. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν πρέπει να κατηγορεί μια χώρα χωρίς αποδείξεις που να προέρχονται από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές», ανέφερε το email που εστάλη στους ευρωβουλευτές και είναι ενδεικτικό των πιέσεων που δέχονταν για να μην ψηφίσουν κατά του Κατάρ.

Εύα Καϊλή: Οι Σοσιαλιστές αποφάσισαν τη διαγραφή της από την Ευρωομάδα

Διευκρινίζεται ότι ο ευρωβουλευτής για τον οποίο εργαζόταν ο σύντροφος της Εύας Καϊλή δεν είναι υπό έρευνα για το «Qatar Gate» και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι ήταν αυτός ο οποίος έκανε “κουμάντο” στα θέματα του Κατάρ.  Πηγές των ευρωσοσιαλιστών λένε ότι ο σύντροφος της κ. Καϊλή έπαιρνε συνέχεια τηλέφωνα ευρωβουλευτές των σοσιαλιστών και τους ζητούσε να πάρουν τον λόγο στις ακροάσεις υπέρ του Κατάρ. Τους έλεγε μάλιστα ότι θα μπορούσε να τους βοηθήσει με επιχειρηματολογία σε περίπτωση που δεν γνώριζαν το θέμα.

Πάντως, σε δηλώσεις του σε ιταλικά ΜΜΕ, ο ευρωβουλευτής ισχυρίστηκε ότι δεν δέχθηκε καμία πίεση για το Κατάρ από τον βοηθό του.

Εύα Καϊλή: Αυτή είναι η εταιρεία real estate που ίδρυσε με τον σύντροφό της στις 30 Νοεμβρίου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ