Ερντογάν: Η ΕΕ να αντιμετωπίσει την Τουρκία όπως και την Ουκρανία, δίχως να περιμένει πόλεμο

“Σύσταση” στην Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιμετωπίσει την Τουρκία, όπως και την Ουκρανία, χωρίς να περιμένει “να πληγεί από έναν πόλεμο”, απηύθυνε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε στην Άγκυρα μαζί με την πρόεδρο του Κοσόβου Βιόσα Οσμάνι, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε: “Δείξτε στην Τουρκία την ίδια ευαισθησία που δείχνετε και στην Ουκρανία”, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μιλώντας για την ρωσική επίθεση στην Ουκρανία και το αίτημα του Κιέβου να ενταχθεί στην ΕΕ, ο Ερντογάν τόνισε: “Χειροκροτούν τον (πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ) Ζελένσκι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πολύ ωραία. Χρειαζόταν λοιπόν μια καταστροφή για να γίνει αυτό… Αλλά η Τουρκία δεν θα περιμένει μια καταστροφή”.

Απευθυνόμενος στα ευρωπαϊκά κράτη, ο Τούρκος πρόεδρος είπε: “Εκτιμούμε τις προσπάθειες για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ. Αλλά το λέω στα μέλη της ΕΕ: αναρωτιέμαι τι σας ανησυχεί ακόμη για να εντάξετε την Τουρκία στην ΕΕ”.

Αφού υπενθύμισε ότι η χώρα του είναι επίσης μέλος του ΝΑΤΟ, ο Ερντογάν ρώτησε: “Γιατί δεν δίνετε τον αναγκαίο στρατιωτικό εξοπλισμό στην Τουρκία;”. “Θα βάλετε την Τουρκία στην ατζέντα σας όταν θα υπάρξει πόλεμος εναντίον της;”, συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος. Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία είναι υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ από το 1987.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ερντογάν κατηγόρησε την ΕΕ και το ΝΑΤΟ για “έλλειψη αποφασιστικής δράσης” σχετικά με την ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας.

Απόψε, ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε και τις δύο χώρες να σταματήσουν αμέσως τον πόλεμο και “να συμβάλουν στην παγκόσμια ειρήνη”. Είπε, ακόμη, ότι η Άγκυρα δεν αντιτίθεται στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ