Ερντογάν: Δεν κάνουμε διάκριση μεταξύ Θεσσαλονίκης και Μοσούλης

Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να αποσυρθεί το ζήτημα των πυρηνικών όπλων του Ισραήλ από την παγκόσμια ατζέντα, δήλωσε ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ενώ απέδωσε την ευρωπαϊκή υποστήριξη προς το Ισραήλ σε αυτό που αποκάλεσε “ντροπή του Ολοκαυτώματος”, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα και εμπλέκοντας την Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Ερντογάν είπε ότι το Ισραήλ «απείλησε με ατομική βόμβα».  Μιλώντας έπειτα από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Ερντογάν είπε ότι η Δύση προσπαθεί να “δικαιώσει” τα εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας του Ισραήλ στη Γάζα, όπως είπε, προσθέτοντας ότι οι δυτικές χώρες έχουν μια “αδελφότητα ψεύδους” με το Ισραήλ, την οποία χαρακτήρισε “ντροπιαστική”.

“Η ντροπή του Ολοκαυτώματος έχει κυριολεκτικά θέσει σε ομηρία τους Ευρωπαίους ηγέτες”, είπε. “Εμείς, ως Τουρκία, δεν θα επιτρέψουμε να ξεχαστεί το θέμα των πυρηνικών του Ισραήλ”, πρόσθεσε ο Ερντογάν. Η ισραηλινή κυβέρνηση χρησιμοποιεί το Ολοκαύτωμα ως ασπίδα, είπε και την κατηγόρησε ότι «βρίσκεται σε κατάσταση τρέλας.»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, μέχρι και ότι ισχύει το «θα έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά», είπε και ενέπλεξε την Θεσσαλονίκη. «Όπως δεν κάνουμε διάκριση ανάμεσα στην Βοσνία και το Χαλέπι, την Θεσσαλονίκη και την Μοσούλη, βλέπουμε και τα Ιεροσόλυμα, το ίδιο όπως και τις δικές μας αρχαίες πόλεις», είπε.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Ερντογάν παράλληλα, τόνισε ότι το Ισραήλ προσπαθεί να κάμψει το ηθικό των κατοίκων της Γάζας βομβαρδίζοντας σκοπίμως νοσοκομεία στον παλαιστινιακό θύλακα. «Από την αρχή της επίθεσης του Ισραήλ στη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου, ο παλαιστινιακός θύλακας έχει βιώσει φρικαλεότητες παρόμοιες με εκείνες που σημειώθηκαν στις Σταυροφορίες και στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», συμπλήρωσε.  Επιπρόσθετα υποστήριξε πως η Τουρκία είναι η «μόνη χώρα» που το Ισραήλ δεν μπορεί να χαρακτηρίσει αντισημιτική, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορείτε να δείτε μια τέτοια κηλίδα ντροπής στο παρελθόν της Τουρκίας».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ