Ford Mustang Mach-E: με αυτονομία έως και 600 χλμ [ΒΙΝΤΕΟ]

Η αυτονομία των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι το πρώτο κριτήριο που εξετάζει ο υποψήφιος αγοραστής που έχει επιλέξεις την ηλεκτρική κινητικότητα. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες αξιοποιούν όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες για να αυξήσουν την ικανότητα του αυτοκινήτου μηδενικών ρύπων να κινείται για όσο το δυνατόν σε μεγαλύτερη απόσταση με μια πλήρη φόρτιση.

Η πρόοδος στον τομέα της αυτονομίας είναι εντυπωσιακή. Η αμιγώς ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E, έχει την ικανότητα να  καλύψει χωρίς στάση έως και 600 χλμ. με μια πλήρη φόρτιση της προηγμένης μπαταρίας της.

Ford Mustang Mach-E

Το εντυπωσιακό αυτοκίνητο μηδενικών ρύπων, προσφέρει τις προηγμένες τεχνολογίες της Ford, σε συνδυασμό με το μοναδικό ντιζάιν, τις καταιγιστικές επιδόσεις και τον απαράμιλλο σπορ δυναμισμό που παραδοσιακά πρεσβεύει εδώ και πέντε και πλέον δεκαετίες το ένδοξο όνομα Mustang.

Έξυπνες τεχνολογίες

Η αμερικάνικη μάρκα θέλοντας να αξιοποιήσει ακόμα περισσότερο τις ήδη υψηλές δυνατότητες αυτονομίας όλων των διαθέσιμων εκδόσεων, εξοπλίζει το ηλεκτρικό της pony με ένα πλήθος έξυπνων όσο και πρακτικών στην καθημερινή οδήγηση τεχνολογιών, οι οποίες συμβάλλουν αποφασιστικά στη βελτιστοποίηση της εμβέλειας που προσφέρει κάθε έκδοση της Mustang Mach-E.

1-Pedal Drive

Μια από αυτές είναι το 1-Pedal Drive, ένα σύστημα το οποίο επιτρέπει σε κάθε οδηγό της Mustang Mach-E όχι μόνο να επιταχύνει αλλά και να φρενάρει το αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας μόνο το πεντάλ του γκαζιού, με τον ηλεκτροκινητήρα του συστήματος να επιβραδύνει ενεργά το όχημα χρησιμοποιώντας αναγεννητική πέδηση. Αυτό βοηθά στην επαναφόρτιση της μπαταρίας, αυξάνοντας έτσι την αυτονομία, χωρίς την συχνή ανάγκη σύνδεσης του αυτοκινήτου σε εξωτερική πηγή. Με το πρόσθετο πλεονέκτημα της μείωσης της φθοράς τόσο των φρένων όσο και των ελαστικών, το 1-Pedal Drive είναι ιδανικό για συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας με συχνές στάσεις/εκκινήσεις.

Ford Mustang Mach-E

Whisper

Η Mustang Mach-E μπορεί να ταξιδέψει ακόμα πιο μακριά με μια φόρτιση και να αυξήσει την αυτονομία που προσφέρει όταν ο οδηγός ενεργοποιήσει τη λειτουργία Whisper που θα καταστήσει πιο ομαλή την επιτάχυνση, ενώ σημαντικά οφέλη προκύπτουν και στην περίπτωση αξιοποίησης των δυνατοτήτων του προηγμένου Cruise Control της Ford, που διατηρεί αποδοτικά μια σταθερή ταχύτητα μειώνοντας την ανάγκη για άσκοπη επιβράδυνση ή επιτάχυνση.

Pre-conditioning

Επιπλέον, η προηγμένη λειτουργία pre-conditioning της Mustang Mach-E, η οποία ενεργοποιείται με απλά βήματα, μέσω της οθόνης SYNC 4A, ή μέσω της εφαρμογής FordPass, επιτρέπει στον οδηγό να προγραμματίζει τις ώρες αναχώρησης αλλά και να επιλέγει την επιθυμητή θερμοκρασία στην καμπίνα. Προσφέροντας ταυτόχρονα το πρόσθετο πλεονέκτημα του καθαρισμού/ξεπαγώματος των παραθύρων χωρίς την κατανάλωση ενέργειας από τη μπαταρία, παρά μόνο ενώ το αυτοκίνητο φορτίζει, η λειτουργία pre-conditioning προσφέρει τη δυνατότητα επίτευξης του επιθυμητού επιπέδου θερμοκρασίας στην καμπίνα ούτως ώστε το σύστημα κλιματισμού να μην χρειάζεται να λειτουργεί στο μάξιμουμ. Έτσι, κατά την οδήγηση, η διατήρηση μιας προκαθορισμένης θερμοκρασίας στο εσωτερικό επιφέρει μικρότερη κατανάλωση ενέργειας από τη μπαταρία, μεγιστοποιώντας περαιτέρω την αυτονομία.

Ford Mustang Mach-E

Η Mustang Mach-E είναι διαθέσιμη στις εκδόσεις RWD 269 ίπποι 75kWh, RWD 294 ίπποι 98kWh, AWD 269 ίπποι 75kWh, AWD 351 ίπποι 98kWh και GT 487 ίπποι 98kWh.

Αναλυτικά:

Πίσω κίνηση 5Θ ηλεκτροκινητήρας 269 ίπποι, μπαταρία 75kWh, 1-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, προς 63.779 ευρώ.

Premium RWD, πίσω κίνηση, 5Θ ηλεκτροκινητήρας 294 ίπποι, μπαταρία 98kWh, 1-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, 69.996 ευρώ.

Premium AWD (4×4) 5Θ ηλεκτροκινητήρας 269 ίπποι, μπαταρία 75kWh, 1-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, 70.960 ευρω.

Premium AWD (4×4) 5Θ ηλεκτροκινητήρας 351 ίπποι, μπαταρία 98kWh, 1-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, 76.178 ευρώ.

GT (4×4) 5Θ ηλεκτροκινητήρας 487 ίπποι, μπαταρία 98kWh, 1-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, 85.760 ευρώ.

Δείτε όλες τις τεχνολογίες που βελτιστοποιούν την αυτονομία της Mustang Mach-E

Δείτε πώς μπορεί να αξιοποιηθεί στο έπακρο η αυτονομία της μπαταρίας της Mustang Mach-E σε ζεστό ή κρύο καιρό

Πηγή: thecars.gr

Δείτε τί συμβαίνει όταν παγώνει το λάδι στο κινητήρα [Βίντεο]

Ποιος είναι ο δισεκατομμυριούχος πατέρας του Λανς Στρολ;

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ