Επίθεση της Bild για τη συνέντευξη Τσίπρα στον Νίκο Χατζηνικολάου

«Η Bild εξηγεί την πιο τρελή συνέντευξη της χρονιάς» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας Bild που αναφέρεται στη συνέντευξη του Πρωθυπουργού στον Νίκο Χατζηνικολάου «στον ενικό» και στο Star.

«Μα τι ήταν αυτό;» διερωτάται η γερμανική εφημερίδα, η οποία επιχειρεί να δώσει τη… δική της ερμηνεία στα λεγόμενα του Αλέξη Τσίπρα. «Ο Έλληνας Πρωθυπουργός παραχώρησε μία τηλεοπτική συνέντευξη που διήρκεσε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού. Όλα ζωντανά. Και εν μέρει… παλαβά!» γράφει η Bild και συνεχίζει:

«Υποσχόταν και κολάκευε (ιδιαίτερα την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ) –κυρίως όμως κατέστησε σαφές στους Έλληνες ότι δεν μπορεί κάποιος να κρατήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις. Αποκάλεσε κόκκινες γραμμές ‘τα ανοιχτά ζητήματα των διαπραγματεύσεων’. Και ποιον ενοχοποίησε; Τους άλλους!» σημειώνει η εφημερίδα και συνεχίζει με μία μάλλον… λογοτεχνική διάθεση να ερμηνεύει τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός:

«Η θάλασσα είναι αγριεμένη, η θύελλα βίαιη –του φυσάει την ανοησία μακριά απ’ το κεφάλι. Ήρεμα νερά; Για το καράβι ‘Αθήνα’ διαφαίνονται στο… απώτερο μέλλον, κάπου μακριά. Η μηχανή του πλοίου κλατάρει ενώ τα καύσιμα έχουν τελειώσει εδώ και καιρό. Με αυτές τις συνθήκες ένας καπετάνιος καλείται να εφεύρει τον εαυτό του εκ νέου.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης ήταν ο έξυπνος, ενώ ο Τσίπρας ο γλυκός και συμπαθητικός τύπος. Στο τέλος, ο υπουργός Οικονομικών έβαλε φωτιά… και ο συμπαθητικός κύριος Πρωθυπουργός στράφηκε προς τους τραυματίες (τη Γερμανία και την Ευρωομάδα) ρίχνοντάς τους έναν κουβά νερό.

Όπως πάντα όμως, όταν το παιχνίδι ‘του καλού και του κακού μπάτσου’ πλησιάζει προς το τέλος του, από τον γλυκό και συμπαθητικό, προκύπτει ένας ‘Όχι-και-τόσο-συμπαθητικός-πλέον’ τύπος. Αυτό ακριβώς έγινε και με τον Τσίπρα τη νύχτα, μπροστά σε ένα εκατομμύριο τηλεθεατές, στην τηλεόραση και στο ίντερνετ (με live stream και στα αγγλικά).

Απομάκρυνε λοιπόν τον Βαρουφάκη από το παιχνίδι. Τώρα, είναι αυτός ο άνθρωπος στην πρώτη γραμμή. Αυτός ο ‘Όχι-και-τόσο-συμπαθητικός-πλέον’ τύπος» γράφει η Bild.

Διαβάστε επίσης:

“Η Bild τσάκωσε τον Βαρουφάκη να παρκάρει παράνομα” – ΦΩΤΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ