Επίθεση στην Μόσχα: «Υπήρξε ένας χαμός, το τηλέφωνό μου πήρε “φωτιά”» – Τι λένε Έλληνες ομογενείς στον ΑΝΤ1

Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται και οι Έλληνες που ζουν στη Μόσχα, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα που συνέβη το βράδυ της Παρασκευής (22/3) σε αίθουσα συναυλιών, στη Μόσχα. Σύμφωνα με την ελληνική κοινότητα της Μόσχας κανείς ομογενής δεν έχασε την ζωή του από την επίθεση των ενόπλων.

Μετά το χτύπημα, πήραν «φωτιά» τα τηλέφωνα ανάμεσα στα μέλη της ελληνικής κοινότητας. Η αγωνία χτύπησε «κόκκινο» μέχρι να βεβαιωθούν ότι κανείς ομογενής δεν βρισκόταν μέσα στο Crocus City Hall, εκεί που έγινε το μακελειό.

Όπως περιγράφει στον ΑΝΤ1 ο Ελευθέριος Χατζηθεοδωρίδης, πρόεδρος της Ελληνικής κοινότητας πανεπιστημίου «Φιλίας των Λαών», «υπήρξε ένας χαμός δηλαδή το τηλέφωνό μου πήρε “φωτιά” μπορούμε έτσι να το πούμε πολύ απλοϊκά, διότι όλοι από την Ελλάδα έπαιρναν τηλέφωνο να δούνε πού βρίσκομαι. Εγώ μετά αμέσως πήρα τα τηλέφωνα όλων των Ελλήνων φοιτητών που έχουμε εδώ πέρα στο πανεπιστήμιο για να δω που είναι τα παιδιά αν είναι όλα καλά και μετά να τους ηρεμήσουμε με κάποιο τρόπο όσο μπορούμε».

Ήταν θέμα τύχης το γεγονός ότι δεν υπήρξαν ομογενείς στα θύματα της μοιραίας επίθεσης, λένε οι Έλληνες της Μόσχας στον ΑΝΤ1. Ο Σαμσών Μωυσίδης, ιδιοκτήτης εστιατορίου στην Μόσχα αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι όλοι κι εμείς ακόμα θα μπορούσαμε να ήμασταν εκεί είναι ένα αρκετά πολυσύχναστο μέρος».

Με το που έγινε γνωστή η τραγική είδηση ξέσπασε κύμα εθελοντισμού, από τους Έλληνες που ζουν στη Μόσχα. Η Θεοδώρα Γιαννίτση, Διευθύντρια Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας, δήλωσε στον ΑΝΤ1: «σύσσωμη η ελληνική ομογένεια η ελληνική κοινότητα της Μόσχας μαζί με όλη τη ρωσική κοινωνία συμπάσχει, συμπονά, είναι αλληλέγγυα και απόλυτη συσπειρωμένη».

Ο Σαμψών Μωυσίδης, τόνισε ακόμη πως «αυτές τις πράξεις είναι ο φόβος και ο τρόμος αλλά το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε συσπειρωμένοι σαν κοινωνία εδώ πέρα και να μη δώσουμε το αποτέλεσμα, το οποίο έψαχναν να δημιουργηθεί ένας αποσυντονισμός».

Η ελληνική κοινότητα, λένε οι ομογενείς στον ΑΝΤ1 στέκεται δίπλα στα θύματα της επίθεσης.

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ